eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Katonai tiszteletadással fogadják a Horvátországban, kiképzés közben helikopterbalesetben meghalt magyar katonák földi maradványait az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison 2023. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Hazahozták a helikopter-balesetben meghalt magyar katonák földi maradványait - galéria

Megérkezett a horvátországi helikopter-balesetben elhunyt három szolnoki katona földi maradványait szállító helikopter az MH 86. Kiss József Helikopterdandár bázisára. A honvédelmi miniszter ismertette az áldozatok nevét és rangját is.

Katonai tiszteletadással fogadták a kiképzés közben, Horvátországban elhunyt Radnai Ádám százados, Konrád Dávid főhadnagy és Lőrincz Tamás zászlós földi maradványait – írja a szoljon.hu.

Kedden 13 órakor szállt le a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár leszállópályájára az a Mi-17 típusú szállítóhelikopter, amely annak a három helikopterpilótának a maradványait hozta haza, akik a múlt héten, katonai kiképzés közben Horvátországban szenvedtek halálos balesetet egy, a szolnoki dandár kötelékébe tartozó H145M típusú forgószárnyassal.

A három, nemzeti színű lobogóval letakart koporsót a díszegység sorfala között, Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnoka felvezetésével szállították a felravatalozott hangárba. Az elhunyt hősök családtagjai, valamint a felsorakozó helyőrségi állomány előtt Kálinger Roland alezredes, tábori lelkész mondott búcsúbeszédet.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter rövid sajtótájékoztatójában elmondta, az elhunyt katonákat a magyar kormány, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti, a gyászolóknak őszinte részvétét fejezte ki. Sajnálatosnak nevezte az eseményeket, a baleset körülményeit még vizsgálják.

Végül felsorolta a három hősi halott nevét: Radnai Ádám százados, Konrád Dávid főhadnagy és Lőrincz Tamás zászlós.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×