eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszíne 2023. június 21-én. Szolgálatteljesítés közben lezuhant a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere a fedélzetén három emberrel. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.
Nyitókép: MTI/HINA/Mario Strmotic

Újabb rossz hírek a lezuhant magyar helikopterről, már németek is vizsgálódnak

Még vasárnap sem sikerült a Horvátországban szerdán lezuhant magyar honvédségi helikopter maradványait összeszedni.

Vasárnap egész nap hatvanan dolgoztak Drnis közelében, hogy a még szerdán lezuhant magyar katonai helikopter maradványait összegyűjtsék. Mint ismert, szerda délben a földbe csapódott a Magyar Honvédség Airbus H145-ös helikoptere, amikor légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben. A fedélzeten három magyar katona tartózkodott – két halálos áldozatot azonnal megtaláltak a mentőegységek, a harmadikat csak egy nappal később.

A horvát védelmi minisztérium friss közlése szerint nemcsak katonák, hanem tűzoltók és speciális mentőegységek is dolgoznak a veszélyes terepen, ahol szétszóródtak a gép roncsai.

A munkába bekapcsolódtak az Airbus német szakemberei is, akik jól ismerik a típust, így pontosan tudják, hogy melyik, a vizsgálathoz nélkülözhetetlen alkatrészeket kell még megtalálni a sziklás, szakadékos, különösen nehéz terepen.

A gép roncsait konténerekbe gyűjtik, és együtt szállítják majd a közeli légi bázisra, ahonnan várhatóan Magyarországra hozzák, hogy a teljes kivizsgálást itthon lehessen elvégezni. A Honvédelmi Minisztérium már jelezte, csak a vizsgálat lezárása után nyilatkozik arról, hogy mi okozta a tragikus balesetet.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×