eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Szoros meccs - Inkább autómentes Lánchidat szeretnének azok, aki online szavaztak

Országos és budapesti, idős és fiatal, diplomás és kevésbé képzett válaszadók szerinti bontás is van egy friss felmérésben.

A Budapesti Lakógyűlés vége előtt egy héttel napvilágot látott a Totalcar autós portál által megrendelt Pulzus Kutató-gyorsfelmérés, amely azt tudakolta az emberektől, milyen forgalmi rendet tartana ideálisnak a Lánchíd felújítását követően. Ismert, az átmeneti forgalmi rend szerint a buszok, a taxik és a kétkerekű járművek hajthatnak át az első budapesti Duna-hídon, ám a végső rend kialakításához a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek véleményét kéri a Lakógyűlésen keresztül.

Az eredmény azt mutatja, a válaszadók nagyon megosztottak a kérdésben, az országos kutatás szerint "enyhén az autómentesség felé billen a mérleg", Budapesten döntetlenhez közeli az eredmény, 48:46 százalék az autómentesítés javára. A válaszadók 46 százaléka országszerte a mostani megoldás megtartása mellett van, 37 százalékuk viszont visszaengedné az autóforgalmat a hídra. 17 százalékuk tartózkodik.

A kutatásból még az is kiviláglik, a nők 44 százaléka szerint a jelenlegi helyzet jó, a férfiak 49 százaléka osztja ezt a véleményt.

A nők körében kicsit magasabb azoknak az aránya, akik nem foglaltak állást.

Korosztályi bontás is készült: az ideiglenes forgalmi rend támogatói inkább a fiatalabbak.

Végzettség szerinti bontás is rendelkezésre áll: a diplomások körében a többség, tízből hat meghagyná az autómentességet, a tanulatlanabbak között egyenlőhöz közeli az eredmény.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 08:35
×
×
×
×