eur:
385.23
usd:
355.32
bux:
69361.18
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója panelbeszélgetésen vesz részt a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2019. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Már Elon Muskot is döntésre kényszerítette az infláció

Az elektromos járműveket gyártó Tesla részvényei csütörtökön hét százalékkal emelkedtek a tőzsdei kereskedésben. Közben a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk úgy döntött, ideje árat csökkenteni.

Az Tesla rekordnyereséget jelentett a tavalyi utolsó negyedévről. A negyedik negyedéves értékesítés rekordot jelentő 24,32 milliárd dollárt ért el, ami némileg felülmúlta az elemzők 24,07 milliárd dolláros előrejelzését, írja az Investing.com.

Az Index.hu azt írja, Elon Musk vezérigazgató egy telefonbeszélgetés során arról beszélt: a nemrég bejelentett árcsökkentések egyértelműen éreztették hatásukat az elektromos autók iránti keresletre, amely szerinte egyértelműen megélénkült.

A Tesla januárban 20 százalékkal csökkentette a legtöbb autójának árát, ami tükrözi a megnövekedett versenyhelyzettel és a megfizethetőséggel összefüggő problémákat, mivel a fogyasztók életét világszerte megnehezíti az infláció.

Elon Musk a következőképp védte meg az árcsökkentésre vonatkozó lépést: "Januárban a cég történetének eddigi legnagyobb rendelésállományát tapasztaltuk. A kereslet most bőven túlszárnyalja a kínálatot, a gyártás jelenlegi üteme nem képes kielégíteni a fogyasztói igényeket".

Az előttünk álló évre a vállalat a gyártási volumen 37 százalékos növekedését tervezi, ami lassulást jelent a 2022-es 40 százalékos növekedéshez képest.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely a német EP-kampányról: ne mondjunk semmit, de úgy, mintha mondanánk valamit
aréna

Prőhle Gergely a német EP-kampányról: ne mondjunk semmit, de úgy, mintha mondanánk valamit

A német politikának most nincs olyan egységes víziója, mint az ország újraegyesítésekor volt, ráadásul a politikusainak Európáról sincs kiforrott elképzelése – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Prőhle Gergely. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója beszélt a német gazdaság gondjairól, az AfD karanténjáról és a kormánykoalíció széthúzásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Súlyos a munkaerőhiány Magyarországon - Miért ilyen nagy a gond?

Súlyos a munkaerőhiány Magyarországon - Miért ilyen nagy a gond?

Tavaly a magyarországi cégek közel háromnegyede (73%-a) nehezen talált megfelelő képzettséggel bíró dolgozókat az üres álláshelyeik betöltésére, miközben ez a ráta öt évvel ezelőtt még „csak” 51% volt – derül ki a ManpowerGroup nemzetközi felméréséből. Az Eurobarometer kutatása szerint a hazai kkv-k 66%-a a munkaerőhiány egyik fő okának azt tartja, hogy a meghirdetett állásokra jelentkezők nem rendelkeznek megfelelő végzettséggel, készségekkel vagy tapasztalattal. Az így vélekedő hazai cégek aránya jóval meghaladja az uniós átlagot (54%). E tekintetben a kkv-k csak Észtországban és Szlovákiában látják rosszabbul a helyzetet az EU-n belül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×