eur:
394.96
usd:
363.46
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója panelbeszélgetésen vesz részt a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2019. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Már Elon Muskot is döntésre kényszerítette az infláció

Az elektromos járműveket gyártó Tesla részvényei csütörtökön hét százalékkal emelkedtek a tőzsdei kereskedésben. Közben a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk úgy döntött, ideje árat csökkenteni.

Az Tesla rekordnyereséget jelentett a tavalyi utolsó negyedévről. A negyedik negyedéves értékesítés rekordot jelentő 24,32 milliárd dollárt ért el, ami némileg felülmúlta az elemzők 24,07 milliárd dolláros előrejelzését, írja az Investing.com.

Az Index.hu azt írja, Elon Musk vezérigazgató egy telefonbeszélgetés során arról beszélt: a nemrég bejelentett árcsökkentések egyértelműen éreztették hatásukat az elektromos autók iránti keresletre, amely szerinte egyértelműen megélénkült.

A Tesla januárban 20 százalékkal csökkentette a legtöbb autójának árát, ami tükrözi a megnövekedett versenyhelyzettel és a megfizethetőséggel összefüggő problémákat, mivel a fogyasztók életét világszerte megnehezíti az infláció.

Elon Musk a következőképp védte meg az árcsökkentésre vonatkozó lépést: "Januárban a cég történetének eddigi legnagyobb rendelésállományát tapasztaltuk. A kereslet most bőven túlszárnyalja a kínálatot, a gyártás jelenlegi üteme nem képes kielégíteni a fogyasztói igényeket".

Az előttünk álló évre a vállalat a gyártási volumen 37 százalékos növekedését tervezi, ami lassulást jelent a 2022-es 40 százalékos növekedéshez képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×