eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

A Teslánál sem csupa csoda a munka – sztrájk készül

Az amerikai elektromosautó-gyártó alkalmazottai a cég történetének első sztrájkját készítik elő, egyebek között magasabb béreket követelve.

A Bloomberg beszámolója szerint a New York állambeli Buffalo egyik üzemének dolgozói megkezdték a szakszervezetbe tömörülést, hogy később sztrájkba léphessenek. A Tesla vezetése korábban rendre sikeresen megakadályozta szakszervezetek létrehozását egyesült államokbeli gyáraiban.

Al Celli, a szakszervezetet alapító szervezőbizottság szóvivője azt mondta, hogy magasabb bérekért és a szerintük már az egészségre káros munkaterhelés enyhítéséért küzdenek majd sztrájkjukkal. "Az emberek belefáradtak abba, hogy robotként kezeljék őket" - tette hozzá. Megjegyezte: a Tesla vezetése még a számítógép billentyűleütéseit is figyeli, hogy megállapítsa, mennyi időt töltenek munkával az alkalmazottak.

Január végén Elon Musk cége arról jelentett, hogy a tavalyi utolsó negyedévet rekordnyereséggel, 3,69 milliárd dollárral zárta, míg tavalyi egész évi profitja megduplázódott, 12,6 milliárd dollárra nőtt. A bevétel pedig 51 százalékkal 81,5 milliárd dollárra bővült.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×