INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

kereslet

2022.10.18. 15:50

Jelentős változást hozott az árstop, nőtt az üzemanyag-kereslet

Az első háromnegyed évben 41 százalékkal több 95-ös benzin fogyott az előző év hasonló időszakához képest a Magyar Ásványolaj Szövetség tagvállalatainak kútjain – mondta az InfoRádiónak Grád Ottó, a szövetség főtitkára, aki a változások okairól is beszélt.
2022.07.28. 19:44

Tilos a tűzifaexport

Két éve még szinte alig volt kereslet tűzifára, ma pedig már sorban állnak érte az emberek. Remélhetőleg nem lesz hiány.
2022.04.14. 15:43

Borús jövőkép: kevesebb akció, növekvő áruhiány

A járványkorlátozások után a háborús következmények húzzák vissza az iparcikkes piacot. Magyarországon is helyezkedhetnek a háború miatt az orosz–ukrán piacokon bezárt márkák. Mindeközben a magyar webáruházak is befékeztek.
2021.09.06. 17:53

Lecsengeni látszik a drasztikus áremelkedések ideje az építőiparban

Lényegében megszűnt az építőanyag-hiány Magyarországon, elegendőnek bizonyult az export regisztrációja, nem volt szükség az állami elővásárlási jog alkalmazására sem. A hazai gyártók belföldön értékesítették termékeiket. Eközben esik a fő nyersanyagok világpiaci ára.
2021.06.08. 21:49

Albérletpiac: korai még pezsgőt bontani?

Májusban folytatódott a budapesti albérletpiac élénkülése: tovább emelkedtek a kiadó ingatlanok árai, és növekedett a bérlőktől kért kaució összege is. A Rentingo.com közösségi albérletkereső oldal ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a járványból történő kilábalást követő növekedést egyes körzetekben lassíthatja, hogy idén több mint hatezer új építésű lakást adnak át a fővárosban. Ezek az ingatlanok pedig akár kínálati sokkot is okozhatnak az adott környéken a koronavírus-járvány miatt amúgy még jelenleg is túlkínálati piacon.
2021.05.22. 11:26

Felmérés: idén is kitarthat az ingatlanpiaci pezsgés

A Duna House ingatlanközvetítő hálózatnak készített reprezentatív kutatás alapján a 18-79 év közötti lakosság több mint negyedének aktuálisan van, vagy az elkövetkezendő egy évben lesz ingatlanügylete. A válaszadók 16 százaléka ingatlant vásárolna a következő időszakban, amely azt mutatja, hogy az eddig tapasztalt erős érdeklődés az év hátralévő részében is megmarad. Az ingatlant vásárlók legnagyobb része hitelt és vagy otthonteremtési támogatást is felvenne, amelyről az ügyfelek bevallása szerint több mint harmaduknak nincsen naprakész információja.
2020.09.28. 16:54

A járvány ellenére jobban teljesít Szlovákia

A szlovák pénzügyminisztérium számításai szerint északi szomszédunk gazdasága idén csaknem 7 százalékkal esik vissza, ami azonban 3 százalékkal kevesebb, mint azt a szakértők negyed évvel ezelőtt előre jelezték. Eduard Heger tárcavezető szerint azonban jobban alakult a kereslet, a munkapiac ellenállóbb volt, és a foglalkoztatottságnak jót tett az úgynevezett kurzarbeit is.
2020.07.14. 08:13

Még több magyar zászlócska tűnhet fel a boltokban

A magyar termékek iránt tovább fog nőni a kereslet – mondta az InfoRádiónak a FruitVeb Magyar Zöldség–Gyümölcs Szalmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, miután szerdától már nemcsak a húsokat kell a származási ország zászlajával megjelölni az üzletekben.
2020.04.17. 06:00

Egyetlen dolog dönti el, meddig örülhetünk az autóipar újraindulásának

A magyar autógyárak újraindulása - bár jó hír - csak kismértékben enyhíti a gazdasági visszaesést, a szolgáltatások iránti kereslet eltűnése nagyobb csapás a gazdaságnak - mondta az InfoRádiónak Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Valós hatását a helyreállított kapacitások mértéke és a termékek iránti kereslet mutatja majd meg.
2020.02.13. 07:08

A megszokottnál is változatosabb képet mutat az ingatlanpiac

Élénk kereslettel indult az idén az ingatlanpiac, bár a Duna House adatai szerint ez még nem mutatkozott meg a konkrét vásárlásokban. Januárban 9917 adás-vétel történt a lakáspiacon, amely az előző év első hónapjához képest 8 százalékkal kevesebb.
2020.01.30. 15:12

Ezt vizionálják a lakáspiacon 2020-ra

Csökkenő hozam, csökkenő befektetői kereslet és az áremelkedés lassulása várható idén a lakáspiacon a Takarék Index 2020-a lakásprognózisa szerint.
2019.08.09. 18:38

Sötét felhők tornyosulnak a fekete arany piaca fölött

Néhány hónap múlva akár a felére csökkenhet a kőolaj ára, amennyiben megmarad a keresletcsökkenés és az amerikai–kínai kereskedelmi háború kiszélesedik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018