eur:
393.3
usd:
367.09
bux:
66632.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Fogaskerekű szerelvény a Városmajor végállomáson 2015. május 16-án. Május 17-én kerületi, helyi népszavazást tartanak a Normafa megújításáról, többek között a vasút vonalának meghosszabbításáról a Széll Kálmán tér és a Normafa felé, ami közvetlen autómentes elérést teremtene Buda legforgalmasabb csomópontja és leglátogatottabb pihenőövezete között.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Mégsem indítják újra a fogaskerekűt - az ok az energiakrízis

Eredetileg mostanáig tartott volna a renoválás.

Autóbuszok járnak a fogaskerekű helyett egész télen, az ideiglenes üzemszünet a tervezett tavaszi pályafelújítás végéig tart a Budapesti Közlekedési Központ pénteki tájékoztatása szerint. A fogaskerekű október 3-a óta nem jár pályafelújítás miatt; a buszos pótlás a cég korábbi közlése szerint eredetileg november 17-éig tartott volna, de a bejelentett téli leállás miatt a fogaskerekű másnap sem indul el.

A téli pihenőt az energia- és gazdasági válságra hivatkozva rendelték el.

A járat ideiglenes szüneteltetéséről a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. döntött - közölték.

Azt írták, az intézkedésnek köszönhetően több mint 120 millió forintot spórol Budapest közösségi közlekedése, emellett a szakemberek a kötelező karbantartást is elvégezhetik a járműveken.

Jelezték, a kötöttpályás járat helyett a 21-es, 21A, 212-es, 212A, 212B és 221-es autóbuszokat választhatják az utasok, amelyek kibővített menetrend szerint járnak majd.

Mint írták, a dráguló üzemanyag- és villamosenergia-költségek súlyos terhet jelentenek a közösségi közlekedés számára, ezért a fővárosi tulajdonban lévő társaságok igyekeznek a szokásoshoz képest is költséghatékonyabban működtetni Budapest közlekedési hálózatát.

Közölték,

a jellemzően a turisták által, illetve szabadidős céllal használt 60-as jelzésű fogaskerekűvel nagyon kevesen utaznak a hideg hónapokban.

Ez hétköznapokon 10 százalékos, hétvégén legfeljebb 30 százalékos kihasználtságot jelent - írták.

A BKK szeptember 30-án kiadott közleményében azt írta, több helyen is felújítják a fogaskerekű pályáját, ezért október 3-ától előreláthatólag november 17-ig nem közlekedik.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

Az Európai Bizottság tavaly ősszel indított szubvenciós vizsgálatot a kínai e-autók gyártói ellen, az EP-választások előtt pedig szinte biztosan védővámok kivetéséről döntenek. Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerda este már erős utalást tett a válaszlépéssel kapcsolatban. A Portfolio értesülései szerint mindez kihathat magyarországi üzletekre is a betelepülő kínai autógyártók miatt, ráadásul az akkuipar is hamarosan Brüsszel célpontjává válhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×