eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma
Tojások rekeszekben a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. sápi telephelyén 2019. október 10-én. A Nemzetközi Tojásszövetség 20 évvel ezelőtt hirdette meg október második péntekére a tojás világnapját. Ezen a napon a tojás táplálkozásban játszott szerepének fontosságára hívják fel a figyelmet. Az anyatej után a tojás a legteljesebb, mással nehezen pótolható fehérje, zsírjai, ásványi anyagai és vitaminjai ideális arányúak, D-vitamin forrásként kimagasló jelentőségű.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ársapkák: egy tekintetben 4 nap haladékot kaptak a boltok

Túl rövid idő telt el a bejelentés és a szabályok érvénybe lépése között.

Gulyás Gergely szerda délután bejelentette a tojásra és a burgonyára vonatkozó új ársapkákat, estére pedig kiderült, hogy már másnaptól, csütörtöktől érvényes a szabályozás. Késő este rögtön jelezte a Magyar Kereskedelmi Szövetség, hogy éjszaka semmi ilyesmire nem lehet felkészülni, sőt az árazások, pénztárgépek átállítása, a kiírások elkészítése több időt is igénybe vesz. Ezért a lakosság türelmét kérték.

Csütörtökön a fogyasztóvédők is megszólaltak, és bejelentették: a fogyasztóvédelmi hatóság november 14-ig csak abban az esetben fogja szankcionálni a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, amennyiben az árazás átállítására a kereskedő önhibájából nem került sor.

Megjegyzik, az üzletek "a türelmi idő alatt is kötelesek az üzletek hatósági áron értékesíteni a termékeket".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×