INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

burgonya

2019.12.09. 09:38

Alapvető táplálékunk, mégsem ismerjük

Milyen burgonyafajták vannak? Mire használjuk őket? Hogyan válogassunk belőlük? Változnak a fogyasztói, felhasználói igények, és kismértékben már elindult az ezekre fókuszáló termelésre való átállás a hazai burgonyaszektorban.
2019.05.13. 06:00

Csak semmi pánik, jön a hőálló burgonya

A klímaváltozás az ember egyik alapvető élelmiszerét, a burgonyát is fenyegeti. Német kutatók azonban a melegedő klímához alkalmazkodó, hőálló burgonyát fejlesztettek ki. Magyarországon pedig szárazságtűrő burgonyát nemesítenek.
2019.04.24. 06:02

Elfogyott a magyar krumpli

Február óta tovább emelkedett itthon a burgonya ára. Jelenleg már csak Franciaországban, illetve Észak-Afrikában termesztett burgonya kapható itthon.
2019.01.30. 07:15

Elapadt a hazai burgonyakészlet – lapszemle

Újra napirenden van vasúti mellékvonalak bezárása – írja a Népszava. A Magyar Idők az állami vállalatoknál megkötött bérmegállapodás hatásairól közöl cikket. Elapadt a hazai burgonyakészlet – írja a Világgazdaság. A Portfolio szerint a héten publikálják a tech-cégek, köztük az Apple vagy a Facebook, a negyedik negyedéves számaikat. A béren kívüli juttatások kormányzati visszavágása körüli zavar elérte a faiparban dolgozókat is – írja a Népszava. A Magyar Idők azt írja: drágították az ingatlanokat az előre hozott vásárlások.
2019.01.15. 15:37

Rossz hírek a burgonyáról

Az időjárás miatt szűkös lett a tavalyi termés, ezért jóval magasabb a burgonya ára, és nem is várható jelentős csökkenés.
2018.12.20. 13:10

Hipermarketeket büntetett a Nébih

Mintegy 25 hazai hipermarket zöldség- és gyümölcskínálatát vette górcső alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az ellenőrzések során a szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak az alma- és burgonyatermékekre – mondta az InfoRádiónak a Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának osztályvezetője. 
2018.11.03. 15:46

Az idei év időjárása rányomta bélyegét a termésmennyiségre

A káposztafélék és a burgonya ára is 20-30 százalékkal emelkedhet a következő hónapokban, mert ezekből a zöldségekből is gyengébb a termés egész Európában – mondta az InfoRádiónak a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
2018.10.08. 13:07

Nagyon gyenge az idei krumplitermés

Nem kedvezett az időjárás a haszonnövénynek - mondta az InfoRádiónak az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke.
2017.02.07. 18:53

A kicsi, vékony hasábokat szeretjük, ezért módosítják az előírást

Módosítják az Élelmiszerkönyvet a gyorsfagyasztott hasábkrumplik terméktesztje után, felesleges ugyanis az a korlátozás, hogy mennyi lehet a kisebb krumplidarabok aránya a csomagban - mondta a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója. Pleva György hozzátette: alapvető minőségi problémákat nem találtak a megvizsgált termékeknél, csak a szokásos termékjelölési hibákat.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018