INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

mol

benzinár

árstop

korlátozás

A Mol által üzemeltetett INA-benzinkút az M7-es autópályánál, Zalakomár közelében. A horvát kormány mégsem módosította az INA olajtársaság - amelyben a Mol 47,26 százalékos tulajdoni hányadával a legnagyobb részvényes - privatizációjával kapcsolatos törvényt, a kabinet megvárja a részvényfelvásárlásokkal kapcsolatban indított, Szlovákiára, Magyarországra és Ciprusra is kiterjedő ügyészségi vizsgálat eredményét.

A Molnál csak naponta egyszer lehet kedvezménnyel tankolni

Infostart

Bár a hazai olajtársaságnál naponta 50 litert lehet olcsón tankolni, nem csak a mennyiség számít.

A 24.hu-nak több olvasó is arról panaszkodott, hogy hiába nem merítette ki a Molnál a napi limitet, csak egyszer engedték kedvezménnyel tankolni. A bezinkúton ugyanis nem (csak) a mennyiséget figyelik, hanem azt, hogy ki hányszor vásárol egy nap. Márpedig - írja a portál a tapasztalatok alapján - a Mol csak naponta egy alkalommal engedi az ársapkás üzemanyag vásárlását. Így hiába vesz valaki egyszerre kevesebb, mint 50 litert, azzal már ki is merítette az aznapi keretét.

A Mol azért hozta ezt a mennyiségi korlátozást, hogy elejét vegye a pánikszerű felvásárlásnak. Viszont a forgalmi engedélyhez kötött tankolásnál nem tudják figyelemmel kísérni a mennyiséget.

A 24.hu-nak nyilatkozott a holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter, aki szerint ez főleg a vidéken élőket érinti hátrányosan. Ők ugyanis, ha napjában többször szeretnének kisebb mennyiséget tankolni, nem tehetik ezt meg a Molnál. Más benzinkút pedig lehet, hogy nincs a közelükben.

A robogósok már korábban rosszul jártak, ugyanis ők nem kapnak a járműveikhez forgalmi engedélyt. Enélkül viszont már korábban is csak piaci áron vehettek üzemanyagot, így a most nyilvánosságra került gond nem érinti őket.

Bujdos Eszter úgy véli: nem egyértelmű a rendelet, ezért fordulhat elő, hogy a robogósoknak nem adnak hatósági áras benzint. Álláspontjuk szerint a magyar honosság bizonyítására el kellene fogadni a kötelező felelősségbiztosításról szóló igazolást is. Úgy tudja, van kút, amely a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) állásfoglalását kérte ebben a kérdésben.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018