eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rétvári Bence: bármikor lehet igényelni a nyári gyermekétkeztetést

Bármikor lehet igényelni a szünidei gyermekétkeztetést, a támogatás nincs időhöz, csak vagyoni helyzethez kötve - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence emlékeztetett, hogy a kormány már korábban 54-ről 70 napra növelte a szünidei gyermekétkeztetésre igényelhető napok számát. Ugyanakkor megváltozott a rendszer is, hiszen az a család igényelheti ezt az étkeztetést, ahol az egy főre (a gyermekeket is beleszámolva) eső jövedelem nem éri el a nettó 172 900 forintot. Ez körülbelül 100 ezer ember.

Azok számára, aki ezt kéri, akár nyár közben, menet közben is - egyik hétről a másikra - a lehetőség nyitva áll, és soha egyetlen településnek sem mondtuk azt, hogy ezt nem finanszírozzuk, mert nincs forrás - fogalmazott Rétvári Bence.

Elmondta azt is, az elmúlt években három olyan kormányzati támogatásra is lehetett jelentkezni, amely az önkormányzati, tehát az iskolákra, óvodákra, bölcsődékre és szociális intézményekre főző konyhák megújítását célozták. Elhangzott, hogy 2015 óta 480 önkormányzat konyhája újult meg.

Rétvári Bence hangsúlyozta, 2010-ben 600 millió forintot költöttek arra, hogy minden diák hozzájusson az egészséges élelmiszerhez. Most ez az összeg eléri a hatmilliárd forintot: ebből a pénzből mintegy félmillió gyerek kaphat gyümölcsöt, zöldséget, valamint tejet, tejterméket az iskolákban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×