eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lerombolt hídszakasz mellett hajtanak el civilek a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 30-án, a várost ért újabb orosz támadás után. Az ágyúzásban három polgári lakos sérült meg, számos lakóházban és melléképületben keletkeztek károk.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Kiderült, meddig tartaná fenn a háborús veszélyhelyzetet a kormány

A parlamentnek benyújtott törvényjavaslatban november 1-ig kérik.

A kormány benyújtotta a parlamentnek a Szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló törvényjavaslatot. Erre azért van szükség, mert bár Orbán Viktor már május 24-én bejelentette a háborús veszélyhelyzetet, de az Alaptörvény szerint a kormány veszélyhelyzetet kihirdető rendelete csak 15 napig marad érvényben, ha csak az országgyűlés meg nem hosszabbítja a hatályát – vette észre a 444.hu.

A parlamenthez most benyújtott javaslat szerint a kormány 2022. november 1-ig kér rendkívüli felhatalmazást. Ezután persze még dönthetnek további hosszabbításról.

A kormány most a különleges jogrendben alkotott rendeleteinek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot az Országgyűlésnek, ezzel is biztosítva az intézkedések jogszabályi erejét és felhatalmazását – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. A javaslat elfogadásával az Országgyűlés felhatalmazást a kormánynak a további intézkedésekre és rögzíti, hogy az Országgyűlés a törvényjavaslat hatálybalépéséig megalkotott, rendkívüli intézkedéseket tartalmazó kormányrendeleteket megerősíti, ezáltal az Országgyűlés politikailag elismeri a Kormánynak a háború illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárítása érdekében megtett lépéseit.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×