eur:
394.32
usd:
369.62
bux:
65192.74
2024. április 19. péntek Emma
Védőfelszerelést viselő orvos és ápolók egy oxigénellátást segítő helmet sisakot helyeznek fel egy betegre a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Napi járványadatok: 2845 új fertőzött, 42 halálos áldozat

Megállni látszik a koronavírus-járványgörbe esése Magyarországon, miközben egy nap alatt csupán 1825 adag védőoltást adtak be.

Az e heti adatok alapján megtorpanni látszik a járványgörbe leszálló ága. Az enyhítések után Nyugat-Európában is több helyen ismét emelkedni kezdtek a fertőzöttségi számok.

Itthon a szennyvízadatok is erre utalnak: a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

A múlt szerdai adatokkal most nincs értelme az összevetésnek, hiszen azok a négynapos hosszú hétvégére vonatkoztak.

2845 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 834 268 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt 42 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 45 185 főre emelkedett.

A gyógyultak száma 1 686 319 (3305-tel több, mint a keddi adatközlés szerint), az aktív fertőzöttek száma 102 764-re csökkent (–502).

2006 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (56-tal csökkent a számuk egy nap alatt), közülük 77-en vannak lélegeztetőgépen (–1).

  • A beoltottak száma 6 400 731 (98-an kapták meg az első dózist egy nap alatt), közülük
  • 6 183 761 fő a második (+274),
  • 3 835 618 fő a harmadik (+459),
  • 244 052 fő már a negyedik (+994)

oltását is felvette.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×