INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

budapest

gellérthegy

sikló

építési engedély

Újabb részletek a gellérthegyi siklóról

Újabb részletek a gellérthegyi siklóról

Infostart

Megújították az építési engedélyt, látványos és környezetbarát megoldással kapcsolnák be a városrészt Budapest közlekedésébe.

Új építési engedélyt szerzett a korábbi, 2022. február 1-jéig érvényes építési engedély mellé a Gellérthegyi Sikló Kft. A Budapest Főváros Kormányhivatala által kiadott újabb, azaz második engedély kézhez vételével újabb akadály hárult el a beruházás megkezdése elől. A jelenlegi tervek szerint az utazóközönség 2023 második felében veheti használatba az új siklót.

Az új építési engedély birtokában tovább folytatódhat az építési munkálatok előkészítése. A terület birtokbavételét követően kezdődhetnek meg a tereprendezési munkálatok és a régészeti feltárások, majd ezután a tényleges kivitelezés, amelyre a jelenlegi ütemezési tervek szerint 13 hónap áll majd rendelkezésre.

A sikló megépítésével egy több mint százéves terv válhat valóra, és lehetővé teszi a városrész közúti forgalmát rendkívül módon terhelő, ezáltal az ottlakók életminőségére negatív is hatással lévő turistabuszok teljes kitiltását a környező utakról.

A sikló egy 300 méteres, kötött pályán haladó, több kocsiból álló, elektromos hajtású közlekedési eszköz lesz, amely 72 másodperc alatt teszi meg az utat a Gellért-hegy lábától a tetejére tervezett kilátóig. A beruházás célja kettős: elsődlegesen a környezetszennyező turistabuszforgalom kiváltását hivatott megoldani – jelentősen mérsékelve a káros anyagok légkörbe juttatását, másrészt Budapest turisztikai kínálatát is egy új, izgalmas attrakcióval gazdagítja.

Nyitókép: Gellérthegyi SIKLÓ Kft.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018