eur:
388.5
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Michael H/Getty Images

Csütörtökön kezdi munkáját a Schadl-ügyet vizsgáló fővárosi bizottság

A főváros fideszes ellenzéke nem vesz részt a munkában.

Karácsony Gergely főpolgármester vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte Schadl György ingatlanügyeinek kivizsgálására. A fővárosi bizottság csütörtökön tartja alakuló ülését. A március 30-i közgyűlésre kell leadniuk a vizsgálati jelentésüket vagy a bizottság jelentését, ami azt jelenti, hogy valamikor március 25-e körül le kell zárniuk magának a jelentésnek az elkészítését – mondta Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere az ATV Híradójának.

A bizottság tagja Pikó András, Józsefváros polgármestere, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, és két ellenzéki önkormányzati képviselő, Szigeti Flóra és Kovács Alex Gábor. A Fidesz képviselőit is meghívták, a bizottság alelnöki pozícióját is felajánlották nekik, de ők visszautasították az ajánlatot. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője korábban bosszúbizottság névre keresztelte el, szerinte a Városháza-ügyről próbálja elterelni a figyelmet a baloldal.

Erzsébetváros polgármestere az ATV-nek most azt mondta, az előkészítés alapján úgy látják, hogy az igazi probléma nem egyes ingatlanok eladása, hanem az a hálózat, amely a politikai és a gazdasági élet összefonódásából jött létre. Ez a belvárosi kerületekben az ingatlaneladások példáján is végigkövethető.

A bizottság ki fogja jelölni a meghallgatotti kört, meghívhatják az érintetteket, de megjelenniük nem kötelező. Azokat szeretnék meghallgatni, akiknek döntési hatáskörük volt az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×