eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin
Paperwork files searching information business concept, Businessman hands typing keyboard computer, working in stacks of report papers and piles of unfinished documents achieves on office desk
Nyitókép: smolaw11/Getty Images

Cáfolja Márki-Zay Péter állításait a főügyészség a Schadl-ügyben

Közösségi médiás állításokat cáfolt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Szerdán azzal kapcsolatban adtak ki közleményt, hogy Márki-Zay Péter közösségi médiás profilján megjelent egy állítás, miszerint: „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”.

A főügyészség cáfolata szerint a sajtóban és a közösségi médiában megjelent egyes találgatásokkal ellentétben a nyomozati iratban arra van adat, hogy „Gazdám”-nak az ügy két – letartóztatásban lévő – gyanúsítottja hívta egymást. "Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy

az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne az ügyben"

- írták.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×