eur:
394.19
usd:
369.72
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Hétfői sztrájk: a szakszervezetek győzelemről számoltak be, az Emmi máshogy látja

Elsőfokú ítélet született a még elégséges szolgáltatás ügyében.

Elsőfokú döntésében a bíróság a pedagógus szakszervezeteknek adott igazat a még elégséges szolgáltatás ügyében. A PDSZ és PSZ szerint így jogszerű lesz az általuk benyújtott szabályok szerint a hétfői sztrájk.

A szakszervezetek közölték, hogy nem fellebbeznek, így a kormányoldalon múlik, hogy hétfőre a végzés jogerőre emelkedik-e.

A szakszervezetek nem fújják le a hétfőn reggel 8-10 óra közé tervezett figyelmeztető sztrájkot – jelezték.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanakkor azt közölte, hogy nem lesz jogerős bírósági ítélet hétfőig a fellebbezésre rendelkezésre álló idő miatt. Azt nem közölte a tárca, hogy fellebbez-e.

Közölték, hogy a kormány felszólítja a hétfői sztrájkot szervező szakszervezeteket arra, hogy tanúsítsanak jogkövető magatartást, és a hétfői sztrájkot halasszák el. A koronavírus-járvány miatt a gyermekek és a szülők így is több hiányzásnak, tehernek voltak kitéve az elmúlt időszakban – írja az Emmi, arra kérve a szakszervezeteket, hogy ne nehezítsék tovább a szülők dolgát.

„Álláspontunk szerint, a hétfőre tervezett sztrájk amellett, hogy jogszerűtlen, egyértelműen a baloldal választási kampányának része” – tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×