INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

szentkirályi alexandra

választás 2022

kormányszóvivő

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. január 30-án.

Kormányszóvivő: ha a baloldal nyer, brüsszeli megrendeléseket fog teljesíteni

Infostart / MTI

Szentkirályi Alexandra szerint április harmadika kétszeresen is a gyermekek jövőjéről szól.

A kormányszóvivő szerint "előre kell mennünk, nem hátra a múltba, a Gyurcsány-korszakba".

A Magyar Nemzet keddi lapszámában megjelent interjúban Szentkirályi Alexandra azt mondta: nincs fontosabb kérdés egy szülőnek annál, mint a gyermeke jövője.

"Erről döntünk áprilisban, kétszeresen is" - jelentette ki.

Az országgyűlési választás sorsdöntő lesz, "ugyanis nem a következő négy évről döntünk, hanem Magyarország jövőjéről. Évek kellettek, hogy jóvátegyük a baloldal rombolását, és az emberekkel együtt talpra állítsuk Magyarországot. A baloldal egyszer már megmutatta, mit tud kormányon, a magyar emberek pedig kitessékelték őket. De mint egy rossz porszívóügynök, újra ott állnak az ajtóban, és megpróbálják ránk sózni az ócska portékájukat" - hangoztatta a kormányszóvivő.

Az országgyűlési választás napján népszavazást is tartanak. Ezzel kapcsolatban Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: mindannyian "a legjobbat akarjuk a gyermekeinknek, és biztonságban akarjuk tudni őket. A törvény pedig arról szól, hogy a szülőknek azt a jogát, hogy a saját gyermekeik neveléséről ők dönthessenek, ne vehessék ki a kezükből. Szeretnénk megakadályozni, hogy a szülők megkerülésével az LMBTQ-propaganda beszivárogjon az óvodákba és az iskolákba."

Úgy vélekedett, hogy a bevándorlók betelepítése továbbra is az európai baloldal határozott célja.

"Ne legyen kétségünk, ha nálunk is a baloldal jutna hatalomra, ők is beállnának a sorba", teljesítenék a migránsok betelepítésére szóló brüsszeli megrendeléseket - hangoztatta.

A kormányszóvivő úgy vélekedett, hogy a demográfiai problémák megoldásának kulcsa a családok támogatása. Ők ebben hisznek, ezt teszik - mondta.

Megszorítás egyedül a baloldal programjában van

Szentkirályi Alexandra szerint: "a rezsicsökkentés, a minimálbér, a 13. havi nyugdíj eltörlésére, adóemelésekre, a családi adórendszer megszüntetésére, az egészségügy fizetőssé tételére készülnek. Kormányzásuk alatt is ezeket csinálták" - jelentette ki.

Úgy vélekedett, hogy Novák Katalin az elmúlt tíz évben már bizonyított.

"Remélem, hogy a bírálói nem alacsonyítják le politikai játszmák szintjére az államfőválasztást, már csak azért sem, mert egy történelmi lépésről van szó. Ő lehet Magyarország első női köztársasági elnöke" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018