eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin elárulta, ki folytatja a családügy élén

Államfőként nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy bárki kétharmados törvényeket feles többséggel változtasson meg.

Már a Fidesz államfőjelöltjeként adott interjút az Indexnek Novák Katalin családügyi miniszter.

A beszélgetésben kijelentette, az ország első női köztársasági elnökeként a nemzet egységének kifejezésére törekszik majd, a jogállamot épségben tartva - utóbbit annak kapcsán jegyezte meg, hogy kétharmados szabályok feles többséggel történő megváltoztatásához nem fog hozzájárulni.

Orbán Viktortól személyesen tudta meg, hogy a Fidesz és a KDNP jelöltje lesz a közelgő államfőválasztáson, és nőként sokaktól hallotta azt a napokban, hogy ezt más nők a saját sikerükként is megélik.

A kritikákra, melyek szerint "báb" lesz államfőként, úgy reagált,

"akik azt mondják, én csak egy bábu leszek ebben a tisztségben, valójában nem engem, hanem a nőket becsülik le. Nem feltételezik, hogy egy nő önálló döntésekre képes,

szuverén közéleti szereplő lehet".

Nem gondolja, hogy pártpolitikus lenne csak azért, mert kormánytag, ennek különben is pártpolitikusok szokták minősíteni.

Ellenőrző szerepéről azt mondta, "az elnök egy törvény aláírását megelőzően kifejezheti, ha fenntartásai vannak. Ez a lehetőség nekem is rendelkezésemre áll majd".

Államfőként a családok, a gyerekek ügyét "viszi" tovább, miként Áder János "a teremtett világ védelmét" vitte - utóbbit Novák Katalin "második szakirányként" folytatja, de szemelőtt lesznek nála a határon túli magyarok, az egyszülős családok és a romák is.

Utóda a választásokig

Gulyás Gergely

lesz a családügy adminisztrációja élén.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×