eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Karácsony Gergely szerint egy nyertese már van az előválasztásnak

Kedden 20 órakor véget ért az ellenzéki előválasztás meghosszabbított első fordulója.

A kilenc napos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, ám az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor már a sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat.

Hivatalos adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre. A résztvevők száma várhatóan 600 ezer körül lesz, kedd reggeli közlés szerint ugyanis addig 570 ezren voksoltak.

Az első fordulóban a 106 választókerület 253 egyéni jelöltjére és 5 miniszterelnök-jelöltre lehetett szavazni az interneten, illetve a nagyvárosokban felállított sátrakban.

A Facebookon a miniszterelnök-jelöltek közül Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Facebookon a szavazás lezárultával azt írta: az előválasztás első fordulójának nyertese a változás ügye, a demokrácia ügye, és bizonyosan vesztese ez a pöffeszkedő, úrhatnám hatalom.

Ahogy a főpolgármester, úgy Márki-Zay Péter is megköszönte a részvételt a szavazóknak és azoknak, akik részt vettek a lebonyolításban, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke egy videóban üzent. Szintén videót készített Dobrev Klára, aki a DK jelöltjeként indult és arról beszélt, hogy a magas volt a részvétel és az ellenzéki előválasztás felrázta az országot.

A momentumos Fekete-Győr András az ATV-ben szerepelt, erről osztott meg az előválasztás lezárulta kapcsán egy videót, amelyben elmondta: az eredmények szerdán már ismertek lesznek, és először a politikai közösségével fogják megbeszélni a továbbiakat.

A jobbikos Jakab Péter közösségi oldalára nem került fel cikkünk megjelenéséig az előválasztás lezárultával kapcsolatos bejegyzés.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×