eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hallgatók írásbeli vizsgán a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) 2019. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elválnak a Corvinus és a jegybank útjai

2015 óta működtek együtt, az MNB egyes képzésekhez nyújtott támogatást. A "válás" viszont nem érinti a képzéseket.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) június 30-án lezárja 2015 óta tartó együttműködését. A képzések zavartalanul működnek tovább - tudatta az egyetem sajtóosztálya közleményben kedden az MTI-vel.

Azt írták: a két intézmény vezetői megállapodtak az elválás részleteiről: az átállás zökkenőmentes, sem az oktatási portfóliót, sem a diákokat, sem az oktatókat nem éri hátrány. Az együttműködés megszűnése alapvetően nem befolyásolja azoknak a képzéseknek a további zavartalan működését, amelyekben részt vett az MNB.

A két intézmény együttműködése érintette a közgazdasági elemző, illetve a regionális és környezetgazdaságtan mesterszakot magyar és angol nyelven, a geopolitika és fenntartható fejlődés doktori programot, illetve a Fudan-Corvinus Double Degree MBA-t. A jövőben a Corvinus Egyetem önállóan biztosítja ezeket a képzéseket - közölték.

Megemlítették, hogy az MNB támogatásával több ösztöndíjlehetőség is a diákok rendelkezésére állt. Tekintettel a Fudan-Corvinus Double Degree MBA program magas képzési költségére, a Corvinus vezetése keresi az új együttműködő partnert.

A közleményben idézték Anthony Radevet, a Budapesti Corvinus Egyetem elnökét, aki azt mondta: az új, alapítványi működésre épülő hazai felsőoktatási rendszerben az MNB is átgondolta szerepvállalását, ennek következménye, hogy több mint hat év sikeres együttműködés után a két intézmény útjai most különválnak. Büszke azokra az eredményekre, amelyek a Corvinus és a MNB szakmai együttműködésének ideje alatt megvalósultak, és hogy mindez "arra inspirálta az MNB-t, hogy az így megszerzett tapasztalatot önállóan kamatoztassa".

Az elnök úgy fogalmazott: a Corvinus továbbra is elkötelezett a mellett, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki a piaci és intézményi partnerekkel, "így a legjelentősebb szereplőket tudhatja partnerei között, valamint folyamatosan keresi az új együttműködési lehetőségeket."

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×