INFORÁDIÓ
2021. október 17. vasárnap
Hedvig

corvinus egyetem

2021.10.04. 13:46

Takáts Előd: a jövő elitjét kell képeznünk, nem a meglevő elit gyermekeit

Egyre erősebb a hallgatói elvándorlás, én ezt egy csendes nemzeti katasztrófának tartom, ezért egyszeri ez a lehetőség – mondta az egyetemi átalakulásról Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogyan váltanak a mennyiségiről a minőségi oktatásra, miért a külföldi egyetemekkel kell versenyezniük, és hogy mennyit keresnek a volt corvinusos diákok.
2021.06.24. 19:30

Új rektor a Budapesti Corvinus Egyetem élén

Takáts Elődöt nevezték ki a Budapesti Corvinus Egyetem rektorává, megbízatása augusztus 1-jén lép életbe - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön.
2021.06.07. 08:05

Sokszínűség, mint az elvárható minimum?

Fábián Ágnessel, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatójával beszélgettünk az Egyenlítő Alapítvány és a Corvinus Egyetem közös kutatásáról, melynek eredményét a nemzetközi sokszínűség napján ismertették. A Henkel a kutatás egyik főtámogatójaként, a sokszínűség példaértékű elfogadásával és alkalmazásával is kitűnik a hazai gazdasági szereplők közül.
2021.03.18. 18:12

Az országok jövőképességét mérik a Corvinuson – mutatjuk, hol végzett Magyarország

Az országok „jövőképességét” mérő indexet állítottak össze a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kutatói. A nyilvánosan elérhető index azt mutatja meg, hogy az egyes államok mennyire tudják biztosítani a jó élet feltételeit a változó társadalmi, kulturális, geopolitikai és technológiai körülmények között. Magyarország a vizsgált 36 ország között az első negyedben végzett, közölték a kutatók.
2020.12.01. 21:26

Telefonra költözik a Corvinus Egyetem

Az intézmény a digitális megújulás projekt részeként olyan, a meglévő egyetemi rendszerek integrációján alapuló applikációt fejlesztett ki. A MyCorvinus mobilapp ugyanakkor a tanulmányi ügyintézést is felgyorsítaná.
2020.10.19. 16:37

A terror árnyékában: ez az, ami ellen Macronnak küzdenie kell

A pénteki párizsi terrorcselekmény csak megnöveli a jelentőségét Emmanuel Macron francia elnök azon akciótervének, amellyel az iszlám radikalizmus ellen lép fel – mondta az InfoRádiónak a Budapesti Corvinus Egyetem docense.
2020.09.28. 09:54

A Financial Times top 100-as rangsorában a Corvinus

A Financial Times idén is összeállította a legjobb menedzsment képzéseket listázó nemzetközi rangsorát, amelyen a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterképzési programja is helyet kapott.
2020.09.10. 10:23

Kiterjeszti tehetséggondozó tevékenységét a Mathias Corvinus Collegium

Az egész Kárpát-medencére kiterjeszti tehetséggondozó tevékenységét a Mathias Corvinus Collegium (MCC), mondta az InfoRádiónak az intézmény főigazgatója. Szalai Zoltán hozzátette, hogy megújuló egyetemi programjuk oktatói gárdájába is számos neves szakembert igazoltak.
2020.08.19. 13:22

Jelentősen csökkent az állami részesedés a Richterben

A Richter Gedeon Nyrt.-ben 15,25 százalékról, 5,25 százalékra csökkent a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által képviselt magyar állam befolyása, ezzel egyidőben a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdoni hányada 10 százalékra emelkedett.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018