INFORÁDIÓ 
2020. február 19. szerda
Zsuzsanna

corvinus egyetem

2019.06.28. 07:33

Új útra terelnék a teljes magyar felsőoktatást

Anthony Radev lesz a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke - jelentette be Hernádi Zsolt, az egyetem fenntartói jogait gyakorló Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnöke.
2019.04.24. 12:47

Elárulták, milyen változásokat terveznek a Corvinuson

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója lesz a kuratóriumi elnöke a Maecenas Universitas Corvini Alapítványnak, amely tulajdonába kerül a Budapesti Corvinus Egyetem. A kuratórium tagja lesz Lánczi András, az egyetem rektora, Csák János egyetemi tanár, Martonyi János korábbi külügyminiszter és Palotai Dániel, a jegybank ügyvezető igazgatója is.
2019.03.10. 07:59

Magas István: közeledik a gazdasági válság, csak nem tudni, mikor ér ide

Pesszimistává vált az Európai Központi Bank, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig a héten egy lehetséges szeptemberi válságról beszélt. A ciklikusság miatt idővel lassulás kell, hogy jöjjön - mondta az InfoRádiónak a Corvinus Egyetem professzora. Magas István szerint a kínai befolyás jelentős, ezért sem mindegy, hogy annak gazdasága hogyan alakul át.
2019.03.05. 07:27

A vagyonkezelő alapítványokról dönt a parlament

Az Országgyűlés kedden lehetővé teheti vagyonkezelő alapítványok létrehozását. Ez nemcsak a Budapesti Corvinus Egyetem, hanem a Magyar Tudományos Akadémia további működését és jövőjét is érintheti.
2018.12.05. 11:01

Csák János a Corvinus Egyetem átalakításának menetéről

Márciusra ki kell alakulnia a Budapesti Corvinus Egyetem új struktúrájának, hogy legyen idő a finomhangolásra – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az átalakításon dolgozó testület vezetője. Csák János azt is elmondta, hogy az alapítványi intézménnyé válással akár nevesebb professzorok is elérhetővé válnak, akik jelenlétükkel is javítják az iskola nemzetközi megítélését.
2018.10.30. 10:50

Kiss J. László: Merkel megsértette a schengeni és a német szabályokat

A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint új törésvonalak kezdenek kialakulni Németországban a baloldali, globalista Zöldek, valamint a szélsőjobboldali AfD megerősödésével. Kiss J. László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a középpárttá erősödő két párt már az Angela Merkel utáni korszakra készül.
2018.10.13. 10:51

Szakértő: a nyugdíjreformból nem engednek a franciák

Bár belügyminisztere lemondása nyomán Emmanuel Macron francia államfőnek némileg át kell alakítania kormányát, kormányválságról nincs szó – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Franciaországban közel azonos támogatottsággal vághat bele az európai parlamenti kampányba Emmanuel Macron államfő pártja és a Marine Le Pen által vezetett Népi Tömörülés.
2018.09.27. 07:17

A 220 ezer forint körüli alapbér a tét - lapszemle

Még nem hallgatták ki Medgyessy Péter volt kormányfőt az Alstom-ügyben - írja a Magyar Idők. A Népszava szerint miniszteri biztossá nevezték ki a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárját, Pavlik Líviát.
2018.09.25. 22:01

Az innovációs és technológiai miniszter lesz a Corvinus fenntartója

Az innovációs és technológiai miniszter gyakorolja októbertől a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) fenntartói jogait, a felsőoktatási intézmény új működési modelljének előkészítése céljából - derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.
2018.09.13. 22:05

Már jövőre megszűnhet az óraátállítás - a nap hírei

Az Európai Unió bíróságához fordulhat jogorvoslatért az európai parlamenti szavazás ügyében a magyar kormány. Alapítványi egyetemmé alakul jövőre a budapesti Corvinus. Idén is kapnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok és lesz újabb nemzeti konzultáció is.
2018.09.11. 20:04

Magánegyetem lehet a Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem kikerülhet az Emberi Erőforrások Minisztériumának fenntartásából és egy állami alapítású, közhasznú alapítvány fenntartásába kerülhet.
2018.07.25. 20:29

Megvannak a ponthatárok, 108 ezer diák sorsa dőlt el

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi pontszámokat, ezzel eldőlt, hogy a csaknem 108 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.
2018.06.15. 12:37

Lánczi András: a politikában minden szó többértelmű

Amikor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a következő ciklusban új dolgokat szeretne csinálni, az nem a célokra vonatkozik, hanem az új eszközökre, például az új kormány összetételére – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Lánczi András.
2018.06.14. 14:27

Új tudományág született: társadalmi jövőképesség

Az új tudományág művelői azt kutatják, hogyan lehet felkészülni az ismeretlen jövőre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csák János közgazdász, címzetes egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpontjának vezetője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018