eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György
Az 59-es villamosjáraton közlekedő, Tatra típusú szerelvényeken a kocsik végében kialakított kerékpárszállításra szolgáló helyre teszi biciklijét egy férfi Budapesten, a XII. kerületi Kiss Ferenc téren 2013. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Bekerült a kivételek közé a kerékpárbolt és -szerviz

Nyitva tarthatnak a zárlat márciusi heteiben is.

Csütörtökön a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szereplői Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztoshoz fordultak a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében.

A péntek délutáni Magyar Közlönyben aztán megjelent rendelet szerint nyitva is maradhatnak a kerékpárboltok, szervizek és kölcsönzők.

A Magyar Kerékpáripari- és Kereskedelmi Szövetség, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a Budapest Bike Maffia és a Velo Budapest ezért üdvözli az általános boltzárral kapcsolatos kommunikáción történt, törvényi erejű változást.

A Magyar Kerékpárosklub pénteki közleményében kiemeli annak a fontosságát, hogy a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása szükséges a lakosság mobilitási igényeinek kiszolgálása és a gazdaság működtetése szempontjából. Járványmegelőzési és egészségügyi hatásai mellett a kerékpározás egy környezetbarát, helytakarékos és széles tömegeknek elérhető közlekedési forma, mely világszerte bizonyította hasznosságát a vírushelyzetben.

"A kerékpár a magyar felnőtt lakosság 75 százaléka számára elérhető közlekedési eszköz, egyes régiók lakosságának mintegy harmada elsődlegesen kerékpárral közlekedik. Akik utazásaikat - amennyiben elengedhetetlenek - kerékpáron teszik meg, elkerülhetik az emberekkel való közvetlen találkozást, és fertőző felületek érintését. Ezzel egy időben testmozgást végeznek, aminek szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében, illetve az immunrendszer erősítésében játszott szerepe régóta ismert. A kerékpározással járó testmozgás a bezártság okozta mentális nehézségeket is oldja" - fogalmaz a Magyar Kerékpárosklub.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

? Tegnap a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és...

Közzétette: Magyar Kerékpárosklub2021. március 5., péntek
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×