INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

egyszülős család

egyszülős központ

nagy anna

Az újabb szigorítások után égni kezdtek az Egyszülős Központ vonalai

Az újabb szigorítások után égni kezdtek az Egyszülős Központ vonalai

A legújabb szigorítások bejelentése óta hirtelen megugrott a hozzájuk érkezett telefonok és e-mailek száma – számolt be az InfoRádiónak az Egyszülős Központ vezetője. Hozzátette nagyon sokan adományért fordulnak hozzájuk, de vannak olyanok is, akik azért, mert elveszítették az állásukat.

A koronavírus-járvány kezdete óta érezhetően megnőtt az Egyszülős Központhoz fordulók száma. A korábban szokásosnak számító jogi segítségnyújtáson, vagy a gyerekek korrepetálásán túl azonban egyre többen várnak segítséget az álláskeresésében, hiszen akik elveszítik a munkájukat, muszáj, hogy minél hamarabb újat találjanak – magyarázta Nagy Anna. A pszichológiai segítségnyújtás mellett az adományok (élelmiszer, gyermekeknek például laptop) iránti érdeklődés is erősödött.

A legújabb szigorítások csütörtöki bejelentését követően szintén érezhetően megugrott az Egyszülős Központhoz beérkező telefonok és e-mailek száma, amiben további segítséget kérnek a szülők. Nagy Anna emlékeztetett,

a zárlat őket is hasonlóképp érinti, ezért gyermekfelügyeletben nem tudnak sajnálatosan segíteni,

ugyanakkor, bár a részletszabályok még nem ismertek, várhatóan az óvodákban és az iskolákban, a korábbiakhoz hasonlóan, lesz ügyelet. A szakember úgy véli, a mostani alkalommal annyiban talán kedvezőbb a helyzet, hogy a vakcináción átesett nagyszülők is besegíthetnek a gyermekfelügyeletben.

Nagy Anna fontosnak tartotta kiemelni, miután sok megkeresését kapnak ezzel kapcsolatban is, hogy

a szigorítások nyomán a kapcsolattartás szabályai nem változnak.

Tehát a gyerekek és a szülők erre vonatkozó jogai nem sérülnek. „Ebben a nehezített helyzetben, ha lehet, akkor még fontosabb az, hogy a gyerek ne veszítse el a kapcsolatát a másik szülővel, de közben a legkisebb legyen az egészségügyi kockázat” – tette hozzá.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az Egyszülős Központ elindította négy kisfilmből álló sorozatát, amely a gyerekek szemszögéből mutatja be, hogy milyen egyszülős családban felnőni. A kisfilmeket az Egyszülő.hu oldalon lehet megtekinteni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

A szigorítások bejelentése után azonnal égni kezdtek a vonalak az Egyszülős Központban
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018