eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Vérlovagok - Blood Bikes Hungary/YouTube

Jól ül? A vezetési pozícióról készítettek hiánypótló videót a Vérlovagok

„Ismét nagyon-nagyon fontos videót készítettünk nektek”, fogalmaz közösségi oldalán a magyarországi sürgősségi motoros vérszállító szolgálat (Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és Országos Vérellátó Szolgálat) csapata.

Mint írják, nézői érdeklődés nyomán merült fel: hogy ülünk helyesen egy autóban? A kérdés fontosságát mi sem bizonyítja jobban, hogy ez az alapja annak, hogy biztonságosabbá váljon a közúti közlekedés – emelik ki.

A videóban szereplő, nem mellesleg vezetéstechnikával is foglalkozó szakember elsőként egy teljesen általános hibára hívja föl a figyelmet az ülésbeállítással kapcsolatban, ami az utcán közlekedő autósok jelentős részénél megfigyelhető. Mint kiemelte,

a közúti közlekedés esetében „extrém fontos” az üléspozíció beállítása,

és bár mindenkinek a maga testfelépítéséhez mérten, valamint az autó karosszériáját figyelembe véve kell azt beállítania, az alapvetések azonosak. A legfontosabb, hogy a sofőr magasan üljön, hiszen elfekvősebb pozitúrában közel sem látni annyi mindent a környezetből.

Egy relatíve hátradöntött üléssel kapcsolatban, amikor a sofőr szinte teljesen nyújtott kézzel éri csak el a kormányt, az igazi problémát az jelenti, ha a valamilyen vészhelyzet adódik, és hirtelen kormánymozdulatra kényszerül. Erre ugyanis csak úgy van lehetőség, ha az illető előrehajol, ekkor viszont az üléstámla már csak kis részint támasztja meg a hátát, és egy hirtelen kitéréskor egész egyszerűen kiesik az ülésből. A test fixálása így csak a kormánykerékbe kapaszkodva lehetséges, de akkor onnantól nem lehet már precízen kormányozni.

Ezt követően a szakember sorra veszi a megfelelő ülésbeállítás lépéseit, kedve a magasságtól az ülőlap távolságán át a háttámláig. De a kormánykerék pozicionálása sem marad ki, valamint szó esik a biztonsági öv használatának, és beállításának fontosságáról is vezetés előtt.

A Vérlovagok ígérete szerint a későbbiekben külön videóban foglalkoznak majd a helyes kormánytechnikával is.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×