eur:
389.15
usd:
361.32
bux:
68450.8
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Egy laboratóriumi munkatárs oltópontok szerint elosztja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Labordiagnosztikai Osztályán 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Megérkezett az újabb vakcinaszállítmány

Az oltóanyagok hetede kerül Budapestre.

Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra – hangzott el az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt. 39 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került.

Az oltóanyagot mínusz 80 Celsius-fokra hűtve szállították, és ezen a hőmérsékleten tárolják tovább egy speciális fagyasztószekrényben.

Hozzátette, az egyetemre érkezett vakcinával egészségügyi dolgozókat oltanak be. Közülük már mintegy kétezren kapták meg az oltást, és eddig senkinél nem alakult ki komolyabb mellékhatás.

Az oltást három héttel később megismétlik, mert csak így alakul ki a teljes védettség – hangzott el.

Az M1 tudósítója elmondta azt is, a Pfizer-BioNTech vakcinájából összességében 4,4 millió adag érkezik Magyarországra, de a kormány más gyártókkal is kapcsolatban van, és több mint 17 millió adag oltóanyagot kötött le.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×