eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése - a nap hírei

A diákok mellett az oktatókra és ott dolgozókra is vonatkozik az iskolákban a kötelező testhőmérséklet mérés. Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése. Főleg külpolitikai témák szerepelnek napirenden az Európai Tanács rendkívüli ülésén Brüsszelben. A nap legfontosabb hírei október 1-jén.

A diákok mellett az oktatókra és ott dolgozókra is vonatkozik az iskolákban a kötelező testhőmérséklet mérés - közölte az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján az Idősek Világnapján ismét közös felelősségnek nevezte az egymásra, és különösen az érintett korosztályokra való odafigyelést.

16 beteg meghalt és újabb 848 embernél igazolták a koronavírus - fertőzést az elmúlt 24 órában Magyarországon. Ennyi halálos áldozata még nem volt egy nap alatt a járványnak. Jelenleg 757 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 20.410.

Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése - jelentette be a miniszterelnök az idősek világnapján.Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában közölte: a járvány a gazdaságot is megviseli, így felmerült a kérdés, lesz-e lehetőség a 13. havi nyugdíj visszaépítésére.

A Magyar Orvosi Kamara javaslatát tartja tárgyalási alapnak az orvosi béremelésekről a kormány, de konkrét számok még nincsenek - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón elmondta: a köztestülettel közvetlenül is egyeztet a kabinet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette azt is, hogy további egy hónappal, november elsejéig meghosszabbította a szeptemberben elrendelt határellenőrzést a kormány és fenntartják a kórházak és az idősotthonok látogatásának tilalmát is.

Októbertől indulhat meg az infláció csökkenése - mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Virág Barnabás, az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: a nyári hónapokban nem csak Magyarországon, hanem régiós szinten is emelkedett az infláció. Ennek hátterében a gazdaság újraindulása állt.

A kuratórium kérésére összesen 3 milliárd forinttal támogatja a jövő évi költségvetésben a Színház és Filmművészeti Egyetem működését a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közben a kértnél magasabb, 15 százalékos béremelést ajánlott fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése a dolgozóknak, továbbá változatlan maradna a munkarendjük is. A sztrájkbizottság 10 százalékos bérfejlesztést kért. A hallgatók korábban újabb egyetemi épületet foglaltak el

Átfogóbb intézkedést szorgalmaz a fővárosi döntésnél a taxis ágazat megmentéséért a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke. A közgyűlés határozata alapján 70 százalékkal csökken a drosztdíj. Zsabka Zsolt az InfoRádióban közölte: az iparkamara azt javasolta, hogy teljesen engedjék el az idei és jövő évi drosztdíjat, továbbá egy évvel meg kellene hosszabbítani az autók használhatóságát.

A magyar vasúti járműgyártás eddigi legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta: 674 kocsit a Dunakeszi Járműjavító Kft. gyárt le a következő 3 évben.

Főleg külpolitikai témák szerepelnek napirenden az Európai Tanács rendkívüli ülésén Brüsszelben. A kétnapos tanácskozáson a Törökországgal fennálló kapcsolat és a Földközi-tenger keleti térségében kialakult helyzet áttekintése lesz napirenden, de téma lesz a Kínával folytatott együttműködés és a fehéroroszországi válság is

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×