eur:
395.24
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor üzent az időseknek a 13. havi nyugdíjról

Az Idősügyi Tanács ülése után jelentkezett új videóval a miniszterelnök. Közölte: a mostani ősz nehezebb lesz az időseknek.

"Nem szeretnék zsákbamacskát árulni, az előttünk álló hónapok az idősek számára nehezebbek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le Magyarország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, az iskoláinkat, a munkahelyeinket, a sportlétesítményeinket, a színházainkat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is" - sorolta Orbán Viktor. Ez fokozott figyelmet kíván a fiatalabbaktól és az idősektől is - tette hozzá a miniszterelnök.

Elmondta még, hogy az Idősügyi Tanács csütörtöki ülésének fő témája a 13. havi nyugdíj visszavezetésének jövő év eleji elkezdése lesz.

"Mindenkit az izgat, hogy miután a járvány megviseli nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is, vajon lehetőség lesz-e arra, hogy a korábban vállalt 13. nyugdíj visszaépítése megkezdődjön. Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében,

a következő év elején megkezdődik ez a folyamat, járvány ide vagy oda"

- szögezte le Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×