eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Koronavírus Pécsett, egy iskola hét osztályát hazaküldték

A diákokon kívül öt tanár volt kontaktja a koronavírusos pedagógusnak.

Hétfő délelőtt értesítést kaptak a pécsi 12 évfolyamos Deák-iskola tanulóinak szülei, hogy az egyik tanár koronavírusos, ezért hét osztályt haza kell küldeni, ezen a héten már be sem kell menniük, a tanítás módjáról nemsoká döntenek - írja a Bama.

Az iskola gyakorlóintézménye a PTE-nek, amely intézmény a lappal azt közölte, a tanár szeptember 5. óta táppénzen van otthon. Azokat az osztályokat küldték most haza, akiknek az érintett tanárral 3-án és 4-én órájuk volt.

Akiknek nem volt otthon felügyeletük, azok számára ezt az iskola megoldotta.

Ezt a hetet érinti az intézkedés, illetve a hét osztályon kívül további öt tanárt.

Az iskolában azonnal fertőtlenítés kezdődött.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×