INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

színház- és filmművészeti egyetem

itm

vidnyánszky attila

A Színház- és Filmművészeti Egyetem bejárata a VIII. kerület Vas utca 2c-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

ITM: lemondták az egyeztetést a színművészeti egyetem képviselői

Infostart / MTI

A minisztérium az egyetem vezetőit, hallgatóinak képviselőit és az egyetem fenntartását átvevő alapítvány kuratóriumának leendő tagjait egyaránt meghívta az egyetem modellváltásáról szóló egyeztetésre.

Mint közölték, az SZFE részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva

az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételt.

A egyetem hallgatói önkormányzatának vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy az SZFE részéről a szeptember 1-jei modellváltás zökkenőmentessége biztosított. Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről.

Az ITM hangsúlyozza: az egyetemi modellváltás célja, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az SZFE esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak - áll a közleményben.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018