INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

tanévkezdés

emmi

oktatás

magyar közlöny

9. évfolyamos diákok tanórán vesznek részt a VII. kerületi Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében 2020. február 28-án. Idén 671 millió forinttal támogatja a kormány a szerb nemzetiségi iskolák fejlesztését.

Megjelent a rendelet, ez a tanévkezdés pontos menetrendje

Infostart

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már kedden közölte, hogy nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást, ennek megfelelően a most megjelent rendeletben nem is szerepel a digitális oktatás, vagy a távoktatás.

Megjelent a tanév rendjéről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden már közölte, hogy részletes járványügyi intézkedési protokollt készítenek, amelyet hamarosan eljuttatnak az iskolákhoz. Továbbra is alapfontosságú, hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyermeket ne engedjenek a szülők közösségbe. Felelős szülői magatartással, az alapvető óvintézkedések betartásával elkerülhető az iskolákat érintő korlátozások bevezetése - álla szaktárca közleményében.

Miután a minisztérium nem tartja indokoltnak a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást, a kedd éjszaka megjelent rendeletben ennek megfelelően nem is szerepel a digitális oktatás, vagy a távoktatás.

A rendelet szerint a tanév 179 tanítási napból áll majd, az első tanítási nap szeptember 1., az utolsó 2021. június 15.

Az első félév 2021. január 22-én ér véget. A rendeletben szerepel, hogy a tanítási év lezárásának, a tanuló minősítésének, a magasabb évfolyamra lépésnek nem akadálya, ha az iskola a rendkívüli tanítási szünet elrendelése miatt kieső tanítási napokat nem tudja teljes egészében pótolni.

Az iskola indokolt esetben gondoskodik arról, hogy az elmaradt tananyagot a következő tanítási évben dolgozzák fel - áll a rendeletben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018