eur:
393.12
usd:
362.45
bux:
66014.81
2024. február 29. csütörtök Elemér
Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották az első ajtós felszállást és megszűnt a jegyértékesítés a buszon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Forintmilliókat szedegetett össze a rendőrség a maszktalan buszozóktól, vásárlóktól

Összesen 8,32 millió forintja bánta a lakosságnak a védelmi intézkedések be nem tartását, vagyis egy magyar átlagosan 80 fillérnyi büntetést kellett, hogy befizessen.

Több mint 8 millió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség 312 ember ellen május 4., vagyis a védelmi intézkedések kormányrendeletének hatályban léte óta - közölte az ORFK a kérdésekkel jelentkező Népszavával. A figyelmeztetés eszközével 771 esetben éltek, 218 esetben viszont nem hagyták annyiban a dolgot a rendőrök, feljelentést kellett tenni.

A szankciót azok ellen kellett alkalmazni, akik maszk nélkül mentek boltba, szálltak tömegközlekedési eszközre, nem tartották be a megfelelő védőtávolságot vagy az időseknek szóló vásárlási idősáv szabályai ellen vétettek.

A szabály azt tette lehetővé, hogy

a szabályszegőket 5 és 500 ezer forint közötti bírsággal sújtsák.

A rendőrség csak a hivatkozott jogszabály hatálya alá tartozó védelmi intézkedések megsértésével kapcsolatos statisztikát vezet, a különböző típusú szabálysértéseket nem részletezi összesítése.

A 8,32 milliós összbírság tehát a maszkviselés megsértése miatt kirótt büntetéseket is tartalmazza, de nem kizárólag emiatt bírságoltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×