eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Only for transit felirat egy hegyeshalmi benzinkútnál, a magyar-osztrák határ közelében 2020. március 21-én. A koronavírus-járvány miatt Magyarország humanitárius folyosókat nyitott az átutazók számára.
Nyitókép: MTI/Filep István

Visszaállt a humanitárius folyosó az országban

Szombattól az unión kívüli átutazók, Szerbia kivételével csak a kijelölt útvonalat használhatják.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az operatív törzs ülését követően jelentette be, hogy úgy döntöttek, visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát. A miniszterelnök tudatta: Magyarország - Szerbia kivételével - nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint azok, akik a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló rendelet értelmében nem utazhatnak Magyarországra, az operatív törzs javaslata alapján, a kormány döntésének megfelelően július 4-én 0 órától a humanitárius korridor használatával átutazhatnak az országon, amennyiben esetükben nem áll fenn a Covid-19 fertőzés gyanúja.

A rendőrség közlése szerint az átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, üzemanyagtöltő állomásokat, illetve pihenőhelyeket vehetik igénybe. A szabályok betartását a rendőrség a Magyar Honvédség katonai rendészeinek bevonásával ellenőrzi.

A rendőrség közzétette az átutazáshoz igénybe vehető határátlépési pontokat is, ezek a következők: Hegyeshalom, Rajka, Hont-Parassapuszta, Tornyosnémeti, Záhony, Beregsurány, Csengersima, Vállaj, Nyírábrány, Ártánd, Gyula, Battonya, Csanádpalota, Nagylak, Röszke, Tompa, Udvar, Letenye és Tornyiszentmiklós. A www.police.hu oldalon közzétették az átutazók által igénybe vehető üzemanyagtöltő állomásokat és pihenőhelyeket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×