INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

kamionstop

itm

közlekedésbiztonság

környezetvédelem

forgalomkorlátozás

hőségriasztás

Fagyasztott élelmiszer szállítására alkalmas kamionszerelvény halad az M0-ás autóút déli szektorában Szigetszentmiklósnál Győr irányába.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

A kánikula miatt változások jönnek az utakon

Infostart / MTI

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, a kamionok szombaton 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a hazai utakon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatás szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik –mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, ezekből a járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények – forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A tilalom alól mentesülnek a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, a kommunális feladatot ellátó, az élő állatot, friss tejet, tejterméket, húst, pékárut, gyorsan romló élelmiszert szállító járművek.

A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tisztifőorvos által elrendelt, magasabb fokú hőségriasztások adtak okot – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018