eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Régi kémények a főváros I. kerületének múlt századi társas lakóépületein a Várhegy alatt. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Társasházak ezrei kapnak hamarosan fontos értesítőt

Tizenhét megyében újraindítja a járvány miatt elhalasztott kéményseprést július 1-től az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprőipari szervezete

Dóka Imre, az OKF helyettes szóvivője elmondta, hogy az OKF ellátási területéhez tartozó 17 megyében, vagyis Budapest, Vas és Fejér megye kivételével, minden olyan társasház lakóit értesítik a kéményellenőrzés időpontjáról, ahol az éves ellenőrzést március 17-ig nem végezték el.

Egyben arra kérik a lakosságot: támogassák az ingyenesen végzett tűzmegelőző munkát azzal, hogy az értesítőn megadott napon biztosítják a szakemberek bejutását lakásukba.

Az átdolgozott sormunkatervek megyei és települések szerinti bontásban már megtekinthetők az OKF honlapján.

Az egylakásos ingatlanok tulajdonosai is újra, szabadon választott időpontra igényelhetik égéstermék-elvezetőjük felülvizsgálatát, az ezen a webcímen található űrlap segítségével, illetve a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldött e-mailben - tudatta Dóka Imre.

Kérhetik a kémények ellenőrzését a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központnak (BM OKF GEK), az 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldött levélben és telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon is. A külföldön tartózkodó állampolgárok pedig a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot - közölte a helyettes szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×