INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

józsefváros

közbeszerzési hatóság

pikó andrás

bírság

Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt (b) és Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (j) kampányrendezvénye a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren 2019. szeptember 4-én.

Menzabotrány - ötvenmilliós bírságot kapott a józsefvárosi önkormányzat

Infostart / MTI

A Közbeszerzési Hatóság többszörösen jogsértőnek találta azt a szerződést, amelyet Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester közétkeztetési szolgáltatás ellátására kötött egy céggel

A bírságról beszámolva Szilágyi Demeter, a Fidesz józsefvárosi képviselője azt mondta: a hatóság a döntést azzal indokolta, hogy nem érvényesültek azok a közbeszerzési alapelvek, amelyek szerint átláthatónak és többszereplősnek kell lennie az eljárásnak.

Nem volt jogalapja, hogy az eljárásra csak egy ajánlattevőt hívjanak meg, és az is jogsértő, hogy az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával történt - ismertette. Hozzátette: a szolgáltatásban résztvevő cég ötmillió forintos bírságot kapott.

A cég az elmúlt héten megbukott egy élelmiszerbiztonsági ellenőrzésen, mert 32 kiló romlott élelmiszert találtak a konyháján - emlékeztetett Szilágyi Demeter. A képviselő szerint a hatóság döntésével egyértelművé vált, hogy Pikó András visszaélt a veszélyhelyzet adta jogkörével. A testület nem fogja szó nélkül hagyni, hogy ilyen mértékben károsította meg a józsefvárosiakat, a polgármesternek felelnie kell a döntéséért - hangsúlyozta.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018