INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

budapest

metró

ivókút

3-as metró

A klímakatasztrófa hatással van Budapestre: ivókutak a metróban

A klímakatasztrófa hatással van Budapestre: ivókutak a metróban

Infostart

Új szolgáltatás a fővárosi közösségi közlekedésben az M3 vonalán. Nyolc állomáson higiénikus, rozsdamentes acél, palack töltésére is alkalmas ivókutakat helyeztek üzembe.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes, valamint Héri József metró üzemigazgató a Lehel tér metróállomáson felállított, higiénikus, rozsdamentes acél, palack töltésére is alkalmas ivókutat adott át az utazóközönségnek. További hét állomáson, Dózsa György út, Göncz Árpád Városközpont, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-Városkapu, Újpest-Központ, Nagyvárad téri állomásokon is elérhetővé vált a szolgáltatás.

Dorosz Dávid beszédében hangsúlyozta: a klímakatasztrófa már ma is hatással van Budapestre és ez ellen harcolni kell. Ezért kezdődött a múlt héten a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése, amely a villámárvizek ellen nyújt védelmet. A „hűsítő Budapest” jegyében új ivókutak létesültek a 3-as metrón és további kezdeményezésekkel is készülünk a budapestiek érdekében.

Héri József metró üzemigazgató az átadáson elmondta: a társaság felelős üzemeltetőként az elsődleges fontosságú biztonságos szolgáltatás mellett folyamatosan törekszik olyan újítások bevezetésére, amelyek az utasok kényelmesebb utazását teszik lehetővé. Az ivókutak felállításával a cél egy olyan fejlesztés bevezetése volt, amely környezettudatos megoldás is, hiszen a palackok újratöltésével egy lépést tehetünk a fenntartható, tisztább és zöldebb városért.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018