eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

A klímakatasztrófa hatással van Budapestre: ivókutak a metróban

Új szolgáltatás a fővárosi közösségi közlekedésben az M3 vonalán. Nyolc állomáson higiénikus, rozsdamentes acél, palack töltésére is alkalmas ivókutakat helyeztek üzembe.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes, valamint Héri József metró üzemigazgató a Lehel tér metróállomáson felállított, higiénikus, rozsdamentes acél, palack töltésére is alkalmas ivókutat adott át az utazóközönségnek. További hét állomáson, Dózsa György út, Göncz Árpád Városközpont, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-Városkapu, Újpest-Központ, Nagyvárad téri állomásokon is elérhetővé vált a szolgáltatás.

Dorosz Dávid beszédében hangsúlyozta: a klímakatasztrófa már ma is hatással van Budapestre és ez ellen harcolni kell. Ezért kezdődött a múlt héten a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése, amely a villámárvizek ellen nyújt védelmet. A „hűsítő Budapest” jegyében új ivókutak létesültek a 3-as metrón és további kezdeményezésekkel is készülünk a budapestiek érdekében.

Héri József metró üzemigazgató az átadáson elmondta: a társaság felelős üzemeltetőként az elsődleges fontosságú biztonságos szolgáltatás mellett folyamatosan törekszik olyan újítások bevezetésére, amelyek az utasok kényelmesebb utazását teszik lehetővé. Az ivókutak felállításával a cél egy olyan fejlesztés bevezetése volt, amely környezettudatos megoldás is, hiszen a palackok újratöltésével egy lépést tehetünk a fenntartható, tisztább és zöldebb városért.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×