eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Nagy zuhé és jég jön, de már látszik a vége - figyelmeztetések és előrejelzés

Nem mindenhol múlik el a zivataros időszak, de lesz, ahol szombaton már beköszönt az igazi nyári hőség, 30 fok fölötti hőmérséklettel.

Szerdán sokfelé - szinte bárhol - kialakulhat zivatar, majd estétől délnyugat felől stabilizálódni kezd a légkör. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból több helyen is kialakulhat 20-30 mm-t meghaladó, délkeleten néhol 50 mm-t is elérő csapadék. Lokálisan nagy méretű jég és 60-70 km/h-s szélroham is előfordulhat – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 22 és 28 fok között várható.

A következő napokban is hasonló időjárás várható, az éjszakák enyhék lesznek, a délutánok melegek.

Szerda estétől, csütörtöktől délnyugaton csökkenni fog a záporok-zivatarok kialakulásának valószínűsége. Az ország többi része felett azonban maradnak a labilis légrétegek, és hirtelen jött felhőszakadásra is kell számítani.

A hőmérő higanyszála közben lassan, de kitartóan kúszik majd felfelé, és szombat délután helyenként akár már a 30 Celsius-fokos értéket is átlépheti.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×