eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy tyúk a Major Kft. tojótyúk telepén a Pest megyei Ráckevén 2016. november 18-án, ahol zárt technológiával közel százezres állományt tartanak. Az országos főállatorvos Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyékben elrendelte a baromfi zártan tartását november 15-én. Az előírás célja, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal történő érintkezés lehetősége.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyolcszáz kiló szalmonellás csirkemáj került Magyarországra

Szalmonellával fertőzött baromfitermékeket terítettek az Európai Unió piacán a lengyelek. Nemrég a szlovákiai hatóságoknak kellett intézkedniük, ajd kiderült, hogy két magyar kereskedőhöz is jutott a szalmonellás csirkemájból. A Nébih azonnal intézkedett - írja a Magyar Nemzet.

A magyar hatóság az európai uniós riasztási rendszeren (RASFF) keresztül kapta a jelzést. A lap a Nébihtől megtudta, hogy a közelmúltban a litván hatóság tett RASFF-bejelentést, miszerint lengyel fagyasztott csirkecombban szalmonellát mutattak ki.

A bejelentést kiterjesztették az ugyanattól a gyártótól származó fagyasztott csirkemájra is. Kiderült, hogy ez utóbbiból mintegy 800 kilogramm érkezett két magyar kereskedőhöz, a termékek esetében a hatósági intézkedés folyamatban van.

A hivatal tájékoztatása szerint az uniós riasztási rendszeren keresztül csak az idén eddig 112 bejelentést tettek a tagállamok lengyel eredetű baromfihús szalmonellafertőzöttsége miatt. Ezek közül Magyarország négy esetben volt érintett: három élelmiszer és egy állateledel alapanyagában mutatták ki a baktérium jelenlétét, a szükséges intézkedéseket minden alkalommal megtették a szakemberek - írja a Magyar Nemzet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×