eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő felszólal a Táncsics Alapítvány Hazaváró, Haza-váró című, az ifjúsági munkanélküliség és a kivándorlás hatásairól rendezett konferenciáján a budapesti Fogasházban 2015. július 3-án.
Nyitókép: Marjai János

Ujhelyi István nem ért egyet azzal, hogy Varga Judit nem vehet részt az EP-vitán

A szocialista európai parlamenti képviselő szerint az igazságügyi miniszternek szót kellene kapnia a Magyarországról szóló vitában.

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint az uniós törvényhozás azért rendez vitát Magyarországról, mert az Orbán-kormány a járványveszélyre hivatkozva korlátlan hatalmat szavaztatott meg magának a kétharmados országgyűlési többségével, most pedig visszaél vele.

"Addig, amíg ők indokot hazudnak arra, hogy fenn kell tartani a veszélyhelyzetet Magyarországon, addig fenn fogják tartani. Egyre-másra jönnek arról a hírek, hogy használják is ezt a jogszabályt. Szomorú vagyok hazafiként, magyarként, hogy az Európai Parlament ismét hazánk kormányzatával kell, hogy foglalkozzon, de mindenesetre ez rávilágít arra, hogy a kormány szembemegy az európai alapszerződéssel, értékekkel, demokratikus szokásokkal" - fogalmazott az InfoRádióban Ujhelyi István.

Azzal viszont

az ellenzéki politikus sem ért egyet, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter nem vehet részt a csütörtöki vitán.

"Ha rajtam múlna, akár szólhatna is a vitában, hiszen elmagyarázhatná, hogy a kormányzat egyes intézkedései mennyiben járulnak hozzá a járványhelyzet megoldásához, és meghallgathatná személyesen azokat az elképesztően erős kritikákat, amelyek valószínűleg érik majd a kormányzatot" - tette hozzá.

Megerősítette, Orbán Viktor a vitára személyes meghívást kapott csütörtökre, aki tehát "ha meg akarja védeni saját teljesítményét, akkor menjen el a vitára" - mondta Ujhelyi István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×