eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Botár Gergely

Varga Judit bocsánatkérést vár

Az igazságügyi miniszter úgy látja, itt az ideje, hogy bocsánatot kérjenek a magyar emberektől az utóbbi hetekben Magyarország ellen folyó széles körű, összehangolt nemzetközi lejárató kampány szervezői és irányítói, a magyar ellenzéki pártok politikusai, miután tegnap az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is elismerte, hogy a koronavírus-törvény nem ellentétes az uniós joggal.

Varga Judit a Facebook-oldalán csütörtökön azt írta: hetek óta mást sem tesznek, mint hogy Budapesttől Brüsszelig diktatúra kiépítésével vádolják a magyar kormányt. Olyan egyértelmű hazugságokat terjesztenek, mint hogy felfüggesztették a magyar Országgyűlés működését, csökkentették az országgyűlési képviselők ellenőrzési jogát a kormányzati döntések felett. Az igazság ezzel szemben az, hogy a magyar Országgyűlés normális rendben működik, a magyar képviselők pedig erősebb jogosítványokkal rendelkeznek a veszélyhelyzet visszavonása ügyben, mint sok európai kollégájuk.

A miniszter értékelése szerint az ellenzék európai parlamenti képviselői "egymással versengve terjesztik az álhíreket Brüsszelben" és minden nap azon sajnálkoznak, hogy az európai intézmények nem lépnek fel látványosabban Magyarország ellen. A Magyarország ellen indított ellenzéki "hecckampányt" azonban az Európai Bizottság alelnökének szerdai nyilatkozata teljességgel hiteltelenné tette - közölte Varga Judit.

Úgy fogalmazott: a magyar emberek nevében is elvárják, hogy az ellenzék azonnal függessze fel a vádaskodást és nyilvánosan kérjen bocsánatot az ország "jó hírének tudatos leépítése miatt". Az Európai Bizottság állásfoglalása rávilágított, hogy van értelme kiállni Magyarországért a nemzetközi színtéren, hiszen alapos jogi érveléssel, a tények talaján állva sikerülhet megcáfolni az alaptalan vádaskodást - írta az igazságügyi miniszter.

Arra hívta fel a figyelmet:a magyar kormány továbbra is azon dolgozik, hogy megvédje a magyar emberek életét, egészségét és munkahelyét, illetve, hogy sikerüljön mielőbb újraindítani a magyar gazdaságot. Egy világválság közepén szolidaritásra és összefogásra van szükség, hogy egyetlen magyar se maradjon egyedül! - írta a Facebook-oldalán Varga Judit.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×