eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Múzeumba kerülnek a 3-as metró állomásainak most elbontott székei – fotók

A metró középső szakaszán már az elmúlt néhány héten is több fontos előrelépést tettek a koronavírus miatt hozott korlátozások ellenére is.

Az M3-as metró építkezése a koronavírus okozta egészségügyi intézkedések betartásával folyamatosan halad. A már régebb óta épülő déli szakasz után most a középső – Nagyvárad tér és Lehel tér közötti – rész első feladatairól közölt híreket és képeket a magyarepitok.hu.

A felkészítő munkák már hónapok óta folynak, de a hónap elején ezeken az állomásokon nemcsak új munkafolyamatok kezdődhettek meg, hanem többek között a négy évtized alatt kialakított kábelrendszer feltérképezése is.

Az Arany János utcában és a Ferenciek terén is elrajtoltak a bontási munkák. Érdekesség, hogy a bontott anyagokat a metróhálózaton keresztül, vasúton viszik a Kőér utcai dél-pesti kocsiszínhez. Az elbontott anyagokat három fő kategóriára oszthatók:

  • romba bontandó anyagok,
  • múzeumi értéket képviselő tárgyak (például a peronok szélén elhelyezkedő narancssárga székek is ilyenek),
  • a BKV-nak ép állapotban átadandó tárgyak, haszonhulladékok.

A bontási munkák menetrend szerinti metróforgalom mellett zajlanak és a szerelvények megállás nélkül haladnak át az állomáson. Így ahhoz, hogy a Swietelsky mérnökei és munkásai folyamatosan tudjanak dolgozni, az állomásokon a vágányzónát és a peront elválasztó kerítést építettek fel, melyek biztonsági védőkerítésként működnek.

Az építkezés jelenlegi állásáról friss képek itt!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×