eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Lehel Csarnok épülete a főváros XIII. kerületében, a Váci út 9-15- ben. Ifj. Rajk László építészmérnök tervei szerint épült fel 2002-ben e modern vásárcsarnok az egykori szabadtéri Lehel piac helyén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Koronavírus - Az ellenőrzés előtt olcsóbb lett a Lehel téri csirkehús

A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon.

Szélsebesen terjedt a napokban egy, a Lehel téri piacról származó fotó, amely szerint volt, ahol 2800 forintért adták a csirkemell kilóját, de az Index is 2300 forintos árakkal szembesült. Lépett a fogyasztóvédelem is, elmentek körülnézni a piacon.

Csütörtökön azt közölték, hogy az említett fényképen látható csirkehús ár kirívónak tekinthető, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem volt egyetlen példa sem.

A fogyasztóvédelmi ellenőrzés idején egyébként már a fotókon szereplő hentesüzlet is az elhíresült összegeknél jelentősen kedvezőbb áron kínálta a csirkehúst

- mondta az InfoRádiónak Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A csontos csirkemellet például 900 forinttal olcsóbban árusította a kereskedő. Azonban még ez az olcsóbb ár is jóval magasabb volt a beszerzési árhoz képest.

Az árfeltüntetési szabályok megsértése miatt eljárás indult az adott kereskedő ellen - mondta a helyettes államtitkár.

A fogyasztóvédelem az elrendelt veszélyhelyzettől függetlenül is hetek óta kiemelten ellenőrzi elsősorban a tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek és háztartási papíráruk ártörténetét és árképzési gyakorlatát a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, megtévesztő tájékoztatások kiszűrése érdekében - emlékeztet közleményben az ITM.

A vizsgálatok a hagyományos és online kereskedelemben egyaránt folyamatosak, a túlzott árak tömeges megjelenése a tapasztalatok szerint nem jellemző. De több olyan esettel is találkoztunk, ahol akár megtévesztő állításokkal akarnak jelenleg keresett termékeket - például szájmaszkokat - értékesíteni a vásárlóknak, ilyen esetekben pedig megindul a hatósági fogyasztóvédelmi eljárás - tette hozzá Keszthelyi Nikoletta.

A szakterület egyeztet az adóhatósággal is az összehangolt ellenőrzések, közös fellépés érdekében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állandó kapcsolatot tart a kereskedelemi szövetségekkel, az ágazat meghatározó vállalkozásaival. A szektor képviselőitől érkező jelzések szerint a folyamatos ellátás továbbra is biztosított, a kereskedelmi láncok megfelelő tartalékokkal rendelkeznek. A tárca változatlanul az indokolatlan készletfelhalmozás mellőzésére, a valós szükségletek szerinti vásárlásra kér mindenkit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×