eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A nápolyi San Paolo Stadiont fertőtleníti egy dolgozó a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében 2020. március 4-én. Olaszországban eddig 2502 koronavírussal fertőzött személyt találtak, ebből 160 ember meggyógyult és 79 vesztette életét.
Nyitókép: Ciro Fusco

Koronavírus - 107 halott Olaszországban, leállnak a gyermekintézmények

Csütörtöktől március 15-ig minden oktatási intézményben felfüggesztik a tanítást.

Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője közölte, hogy a halálozási ráta 3,47 százalékos. Az utóbbi egy nap alatt huszonyolccal emelkedett az elhunytak száma. Az igazoltan fertőzöttek száma 2706-ra emelkedett, 55 százalékukat Lombardia, 19 százalékukat Emilia Romagna, 12 százalékukat Veneto tartományban regisztrálták. Olaszország többi részén alacsonyabban az arányok.

Intenzív osztályon 295 személyt kezelnek, 276 az eddigi gyógyultak száma. Lucia Azzolina oktatási miniszter bejelentette, hogy március 15-ig minden oktatási intézményben felfüggesztik a tanítást. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint az intézkedés révén el akarják kerülni a kórházak telítettségét. A kormány rendelkezése csütörtöktől minden oktatási intézményre érvényes a bölcsödéktől az egyetemekig. Eddig kizárólag a Covid-19 fertőzéstől leginkább érintett északi tartományokban tartottak zárva az iskolák, egyetemek.

Az oktatás országos szüneteltetése mintegy 8,4 millió tanulót érint, csak az általános iskolásokat és a gimnazistákat, szakközépiskolásokat számolva. Sajtóértesülések szerint a kormány az egész országra kiterjeszti az északi régiókban már tíz napja érvényes többi óvintézkedést is, köztük a múzeumok, mozik bezárását. Giuseppe Conte a következő órákban és napokban újabb intézkedések bevezetését ígérte.

Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) ellenzéki párt elnöke azt tanácsolta a Conte-kormánynak, "kevesebb bejelentést tegyen, és többet cselekedjen". "A kormány skizofrén kommunikációja megörjíti Olaszországot, a kormány gyorsabban tájékoztassa a lakosságot, és ne egyszerre többen, hanem egyvalaki szolgáltassa az információkat" - tette hozzá Meloni. Arra utalt, hogy az oktatás leállításáról szóló sajtóhírt az oktatási miniszter először nem akarta megerősíteni. Matteo Renzi az Élő Olaszország (IV) kormánypárt vezetője szerint jelenleg olyan miniszterelnökre van szükség, aki "egyértelmű üzenetekkel vezeti az országot".

A szerdai újságokban megjelentett felhívással a római kormány arra figyelmeztette az olaszokat, minél kevesebb emberrel találkozzanak, egy méteres távolságot tartsanak egymástól, ne fogjanak kezet, ne csókkal köszöntsék egymást. Minden 65 évnél idősebb olaszt arra kértek, ne menjenek utcára, mivel a vírusfertőzés lefolyása az ő esetükben vezethet súlyosabb tünetekhez. A csoportos és tömegesemények tervezett felfüggesztése közt szerepel a labdarúgó bajnokság összes találkozójának zárt ajtók mögötti rendezése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×