INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

dk

zaklatás

gréczy zsolt

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője a párt eredményváró rendezvényén egy fővárosi romkocsmában 2018. április 8-án, az országgyűlési képviselő-választás napján.

Lemond mandátumáról a DK-s képviselő, akiről pornográf fotók jelentek meg

Infostart / MTI

 Gréczy Zsolt december 31-i hatállyal mond le parlamenti mandátumáról, erről péntek délután tájékoztatta Gyurcsány Ferenc pártelnököt is.

Gyurcsány Ferenc, aki elfogadta a DK-s politikus döntését, a képviselő bejelentését követően közösségi oldalán "magánéleti hülyeségnek" minősítette Gréczy Zsolt magánügyét, amelyből - mint írta - közügy lett.

Gréczy Zsolt az ATV műsorában azzal indokolta döntését, hogy intim tartalmú képeinek nyilvánosságra kerülése terhet jelentene a Demokratikus Koalíciónak.

A fényképek, amelyeket szerinte "nyilvánvalóan csak bűncselekmény útján" hozhattak nyilvánosságra, "azt a látszatot keltik, mintha egy erkölcstelen figura lennék" - mondta Gréczy Zsolt. Hozzátette: most is úgy gondolja, nem zaklató, hanem az ügy áldozata. Úgy fogalmazott: "soha senkit nem zaklattam." Kitért arra is: továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy az általa kilátásba helyezett perek "mennek majd a maguk útján".

A műsorban arra a kérdésre, hogy elküldte-e a képeket valaha valakinek, azt mondta: "nem tudom, már nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, túl vagyok ezen a történeten".

Mint arról az Infostart beszámolt, Gréczy Zsoltról a médiában először kedden jelentek meg egy névtelen levélíró által küldött képek, azóta pedig újabb fotók is nyilvánosságra kerültek. A DK politikusa a 2018-as választáson a DK országos listáján szerzett parlamenti mandátumot. A távozó képviselő mandátumának betöltéséről a párt elnöksége dönt.

Nyitókép: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018