eur:
394.05
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az új uniós költségvetés és a klímaváltozás elleni küzdelem költségeinek hatásáról beszélt Gulyás Gergely - napinfó

Az új tb-törvény visszavonását követeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A legfőbb célkitűzés elérése nélkül ért véget az ENSZ klímacsúcs Madridban.

A klímaváltozás elleni küzdelem árát a szennyezőknek, a multinacionális vállalatoknak és a nagy országoknak kell megfizetnie - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádióban. Gulyás Gergely azt mondta: az unió karbon semlegességének elérése 2050-ig összesen 50 ezer milliárd forintjába kerülne Magyarországnak. A színházakra vonatkozó új szabályozásról azt mondta: amelyik játszóhely állami finanszírozást kér, annak szerződést kell kötnie a kormánnyal, ami az igazgató kiválasztását is befolyásolhatja.

Az új tb-törvény visszavonását követeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Az érdekképviselet arra kéri a munkavállalókat, hogy győződjenek meg a foglalkoztatásuk bejelentéséről. Az államfőt pedig arra szólítja fel, hogy ne írja alá törvényt.

Megnövekedett hanghatásra és közúti forgalomra kell számítani jövő héten mert a Gripenek és a technikai eszközök visszakerülnek Kecskemétre. A vadászgépek fél évig Pápán állomásoztak, így a gyakorló- és kiképzőrepülések mellett a készenléti szolgálatot is onnan látták el.

Elnézést kért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon tanúsított sportszerűtlen magatartásáért a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kim Rasmussen a Románia elleni csoportmérkőzés utáni sajtótájékoztatón káromkodott, amiért a szövetség felfüggesztette. A végleges szankcióról a nemzetközi testület etikai bizottsága dönt.

A szeptemberben, Budapesten esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fontosságát hangsúlyozta advent harmadik vasárnapján mondott beszédében a pápa. A katolikus egyházfő reményét fejezte ki, hogy a 2020-as esemény megújulást indít el a keresztény közösségekben.

A legfőbb célkitűzés elérése nélkül ért véget az ENSZ klímacsúcs Madridban, az elhúzódó viták miatt a tervezetthez képest két nappal később. A résztvevő országoknak nem sikerült megállapodniuk az új szén-dioxid kibocsátás-kereskedelmi rendszer létrehozásáról, amely így a jövő évi ülés feladata lesz.

Nemzeti összefogást sürgetett Olaszország megmentésére az ellenzéki Liga vezetője. Matteo Salvini arra kérte Giuseppe Conte miniszterelnököt és a pártokat, hagyjanak fel egymás támadásával és közösen hozzák meg a legsürgősebb intézkedéseket.

Nyugat-Ausztráliában már a harmadik napja 40 Celsius-fok a hőmérséklet, miközben Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek. Eddig 6 ember halt meg az októberben kezdődött bozóttüzekben, amelyek eddig több száz épületet semmisítettek meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×