INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

magyar orvosi kamara

tisztújítás

éger istván

Új vezetők az orvosi kamara élén

Infostart

16 év után távozik Éger István, helyette jönnek az "utasok".

Kincses Gyulát választotta elnökének a Magyar Orvosi Kamara szombati tisztújító nagygyűlésén. Éger István 16 év után távozik a szervezet éléről - írja a MagyarHang. Kincses Gyula az Újratervezés (Út) nevű orvoscsoport jelöltjeként 202 szavazatot kapott, míg a korábbi elnök 120-at.

Az Út a küldöttek döntése alapján két alelnököt is ad a MOK-nak: Álmos Pétert és Lénárd Ritát. További két alelnököt, Kozma Gábort és Hollós Gábort újraválasztották.

Kincses Gyula a megválasztása után tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a direkt politikai nyomásgyakorlástól tartózkodni fognak, de ami nem jó a betegeknek és a szakmának, azt szóvá fogják tenni. Keményebbek leszünk a tárgyalásokban, de a reformokban együttműködők - emelte ki az új elnök, aki úgy fogalmazott, hogy nem "látványpékséget" szeretne működtetni.

Tisztességet, betegbarát, hálapénzmentes egészségügyet szeretnénk

- mondta. Kincses Gyula a jövőre nézve koherens munkát ígért, és azt szeretné, ha a kamara egy valódi köztestület lenne, mert a szervezet eddigi működése inkább egy szakszervezethez hasonlított. "Vissza kell adni azt a lehetőséget, hogy az egészségpolitika meghatározó tényezője legyen az orvosi kamara" - emelte ki. A frissen megválasztott elnök közölte, a tagság elfogadott egy fontos határozatot, amelyben felhatalmazta az elnökséget arra, hogy az eredménytelen bértárgyalások kapcsán kezdje meg annak felmérését, hogyan lehet a tárgyalásokat felgyorsítani, vagy eredményességét kikényszeríteni. Álmos Péter, a MOK új alelnöke a bérrendezést érintve azt mondta, érzik a nyomást a tagság felől, de kapkodni nem fognak, azonban határozott lépést fognak tenni a kérdésben. Ezzel kapcsolatban elmondta, konzultálnak a kamara jogászaival, hogy az orvosi kamara kezdje el tisztázni egy egészségügyi sztrájk feltételrendszerét. Az alelnök azonban úgy vélte, hogy sztrájkra nem lesz szükség, az önkéntesen vállalt túlmunka visszamondásának lehetősége véleménye szerint elég a nyomásgyakorlásra.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018