INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

magyar orvosi kamara

2022.04.26. 16:22

Nincs megállás, tovább emelkedtek a kórházi adósságok

A kórházi adósságok körülbelül 4-5 milliárd forinttal nőnek havonta, nyilatkozta a növekedés.hu-nak Ficzere Andrea. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint az egészségügy területén az egyik legfontosabb feladat a szakdolgozói béremelés folytatása, valamint a műszaki-gazdasági területen dolgozók jövedelmének rendezése.
2021.09.29. 14:47

Pandémia: sorvezetőt kaptak a háziorvosok

Többször változott az eljárásrend a pandémia kezdete óta, és több tisztifőorvosi, miniszteri levelet kaptak a háziorvosok a járványügyi kötelezettségeikről, azonban ezek nem érhetőek el könnyen visszakereshetően, egy helyen. Ezt igyekszik pótolni egy rövid eljárásrendi segédlettel a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja.
2021.07.03. 07:30

Másfél éves elmaradásban az egészségügy a járvány után

Minimum 4-5 hónap, mire helyreáll a magyar egészségügy a koronavírus után, de csak akkor, ha nem következik be közben újabb koronavírus-hullám – mondta el az InfoRádióban Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke.
2021.03.10. 18:11

Kincses Gyula: hitelbe aggódni, ez egy kellemes népszokás Magyarországon

Előre félünk valamitől, amiről nem tudjuk pontosan, hogy mi. Lássuk meg, hogyan működik – mondta az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában, de beszélt a régi sérelmek orvoslásáról, a magánellátás szerepéről és arról is, hogy miért jó, ha bérfesztültség van az ágazatban.
2021.02.06. 17:46

Tisztázta véleményét az orosz és a kínai vakcináról a Magyar Orvosi Kamara elnöke

Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója azt ígérte Kincses Gyuláéknak, hogy mire megkezdődik az orosz és a kínai vakcina magyarországi felhasználása, addigra nyilvános lesz az alkalmazási előirat, a betegtájékoztató és az engedélyezéssel kapcsolatos dokumentáció is.
2020.11.30. 19:45

Jelentős előrelépéseket és további problémás pontokat látnak az orvosok és a rezidensek

A gyorsan elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényhez képest előrelépéseket tartalmaz az azt módosító kormányrendelet, amely a Magyar Orvosi Kamara több lényeges javaslatát is magában foglalja - mondta az InfoRádiónak Kincses Gyula, a testület elnöke, aki szerint a kormány több érdemi kérést figyelmen kívül hagyott. A Magyar Rezidens Szövetség ugyancsak örül több intézkedésnek, ugyanakkor úgy látják, az új szabályozás korlátozza az orvosok mozgásterét, így lesznek olyanok is, akiknek a magasabb bér sem lesz elég vonzó.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018