eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. Segítségnyújtás elmulasztása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, és július 29-én őrizetbe is vették a hajóskapitányt.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Szabadlábra került a Viking Sigyn kapitánya

Pénteken szabadlábra helyezte a Viking Sigyn kapitányát a nyomozási bíró. A lapinformációt a kapitány ügyvédje megerősítette.

A nyomozási bíró helyben hagyta a Viking Sigyn védőjének indítványát, és pénteken szabadlábra helyezte a Viking Sigyn kapitányát, értesült az Index.

Ugyanakkor a bíró a 64 éves ukrán férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy a férfi nem hagyhatja el a kijelölt budapesti lakcímét.

A lap információját a kapitány védője, Tóth M. Gábor megerősítette.

A rendőrség október 15-én zárta le a nyomozást az ügyben, fél évvel a Hableány balesete után.

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó 21 óra 4 perc körül összeütközött az előtte haladó Hableánnyal. A városnéző hajó alig hét másodperc alatt süllyedt el, fedélzetén 33 dél-korai turistával és a kétfős magyar személyzettel.

A balesetet csak heten élték túl, egy személyt azóta sem találtak meg. A hajókatasztrófáról az Infostart összes cikkét elolvashatja ITT.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×