INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

hajóbaleset

hableány

viking sigyn

kapitány

A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. Segítségnyújtás elmulasztása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, és július 29-én őrizetbe is vették a hajóskapitányt.

Szabadlábra került a Viking Sigyn kapitánya

Infostart

Pénteken szabadlábra helyezte a Viking Sigyn kapitányát a nyomozási bíró. A lapinformációt a kapitány ügyvédje megerősítette.

A nyomozási bíró helyben hagyta a Viking Sigyn védőjének indítványát, és pénteken szabadlábra helyezte a Viking Sigyn kapitányát, értesült az Index.

Ugyanakkor a bíró a 64 éves ukrán férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy a férfi nem hagyhatja el a kijelölt budapesti lakcímét.

A lap információját a kapitány védője, Tóth M. Gábor megerősítette.

A rendőrség október 15-én zárta le a nyomozást az ügyben, fél évvel a Hableány balesete után.

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó 21 óra 4 perc körül összeütközött az előtte haladó Hableánnyal. A városnéző hajó alig hét másodperc alatt süllyedt el, fedélzetén 33 dél-korai turistával és a kétfős magyar személyzettel.

A balesetet csak heten élték túl, egy személyt azóta sem találtak meg. A hajókatasztrófáról az Infostart összes cikkét elolvashatja ITT.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018