INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

m7-es autópálya

felújítás

közlekedés

Megvan, mikortól lesz használható az M7-es felújított szakasza

Infostart / MTI

Befejeződött az M7-es autópálya Balatonaliga és Zamárdi közötti szakaszának felújítása. Az autósok jövő hétfőtől használhatják a pályaszakaszt.

A felújítás tavaly ősszel indult el a Letenye felé vezető oldalon a 90-es és a 111-es kilométer között. A 20 kilométeres szakaszt három ütemre osztották; az elsőn 2018 őszén, a másodikon az idén május közepén fejeződtek be a munkák.

A befejező ütem a 90-es és a 96-os kilométer között szeptember 14-én kezdődött meg, és a terveknek megfelelően hétfőn ezt a szakaszt is megnyitják a forgalom előtt, így a Sóstói pihenőhely és töltőállomás is újra használható lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonban felhívta az autósok figyelmét arra, hogy hétfőtől szerdáig, a műszaki átjárók visszaépítésének idején az autópálya mindkét oldalán egy rövid, 100 méteres szakaszon csak egy sávon haladhatnak majd, és a Budapest felé vezető oldalon terelés miatt szakaszos forgalomkorlátozás várható. Szerdán már mindkét oldalon akadály nélkül lehet közlekedni.

A pályaszakasz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újult meg.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018